Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
"Tomaten in blik net zo gezond als verse"
Het Amerikaanse Voedingscentrum adviseert Amerikanen dagelijks zo'n 375 gram groenten te eten, een aanbeveling die slechts door één op de tien opgevolgd wordt. Na onderzoek te hebben gedaan, beweert het Illinois Technisch Instituut dat tomaten in blik kunnen bijdragen aan het verhogen de dagelijkse groentenconsumptie.
Tijdens het onderzoek werd de groentenconsumptie van 21 volwassenen bestudeerd. Er werd ontdekt dat zowel de proefpersonen die 150 gram tomatenconserven nuttigden als de proefpersonen die 150 gram rauwe groenten aten, hun totale groentenconsumptie verhoogden. De deelnemers, die tomatenconserven aten, verhoogden hun dagelijkse inname, maar bleven net iets onder de aanbevolen hoeveelheid. De personen, die rauwe groenten toevoegden aan hun eetpatroon, kwamen net iets boven de aanbevolen hoeveelheid uit.
"Het is een feit dat mensen moeite hebben om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te komen,' legt onderzoekster, Britt Burton-Freeman, uit. "Met dit onderzoek wordt aangetoond dat het eten van verse groenten niet de enige manier is om hier aan te voldoen. Het aanbevelen van gemaksproducten zoals bijvoorbeeld tomatensauzen kan er voor zorgen dat mensen meer groenten aan hun dagelijkse voeding toevoegen," aldus Burton-Freeman.
Wij van agf.nl vermoeden dat de grote voedingsconcerns, die bewerkte tomaten in blik aanbieden, dit onderzoek gesponsord hebben.