22 maart 2016, Ljubljana

Slovenië: Internationaal congres over teelt op water

Op 22 maart 2016 vindt in Ljubljana (Slovenië) een internationale conferentie plaats van de Europese Aquaponics HUB, een EU-COST Action. Peter Bleyaert van Inagro gaat er als gastspreker de eerste resultaten toelichten van hun aquaponics-onderzoek.

Aquaponics is een samensmelting van de Engelse termen 'aquaculture' (visteelt) en 'hydroponics' (hydrocultuur van planten). Het duidt op de combinatieteelt van vissen met groenten.

Inagro vangt het afvalwater van de snoekbaarsteelt op en recupereert het in de serre voor productie van tomaten. Daarmee beogen ze een besparing van zowel water (voor vis) als meststoffen (voor tomaat). Maar uiteraard brengt een koppeling van twee verschillende teelten nieuwe uitdagingen met zich mee. Net die uitdagingen zijn het onderwerp van het aquaponics-onderzoek in Inagro.

Ook de conferentie in Ljubljana focust op die uitdagingen. Dieter Anseeuw (afd. aquacultuur & Belgisch afgevaardigde binnen deze EU-COST Actie) en Peter Bleyaert (afd. Tuinbouw onder Afdekking) gaan er Inagro vertegenwoordigen.

Peter Bleyaert werd uitgenodigd als gastspreker om toelichting te geven bij de rol van Inagro in het Europese INAPRO-project. Hij zal er ook de resultaten bespreken van het onderzoek met de aquaponics-opstelling op onze site in Beitem.

Wie betrokken of geïnteresseerd is in aquaponics-onderzoek, kan zich gratis inschrijven voor de conferentie in Ljubljana.

Voor meer informatie:
euaquaponicshub.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven