Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"“Jumbo's laagsteprijsgarantie vreet ons kapot"

"Jumbo's laagsteprijsgarantie vreet ons kapot. De supermarktketen veroorzaakt iets, wat ze zeggen niet te willen!" Dat zegt Hans Huijbers, voorzitter ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie), in een interview met DuurzaamPlus.nl over vernieuwend boeren.

In het interview gaat het over de transparantie in de keten. Huijbers zelf is weekendboer. "Transparantie staat bij ons voorop en in voor- en tegenspoed", vindt hij. "Ik durf als trotse boer te stellen, dat als wij die slag maken om eerlijk inzicht te geven over ons boeren, de stadjer beseft dat het nieuwe boeren toch 2 à 3 cent meer kost en de race to the bottom moet worden doorbroken." Hij windt dan ook zich zichtbaar op over het framen met een slagzin als 'Jumbo's laagsteprijsgarantie'. "Dat vreet ons kapot. De supermarktketen veroorzaakt iets, wat ze zeggen niet te willen!"

Lees het hele artikel hier.
Publicatiedatum: