Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Jonge vrouwen eten te weinig AGF"

Nederlanders eten te weinig groenten en fruit en redden het vaak niet om voldoende te bewegen. Opvallend is dat vooral jonge vrouwen het extra slecht doen. Dat blijkt uit een test onder 8000 respondenten. Nederlandse vrouwen eten gemiddeld 1,25 stuks fruit per dag en 128 gram groenten. Beduidend minder dan de aanbevolen 2 stuks fruit en 200 gram groenten. Bewegen doen we 23,3 minuten per dag in plaats van de aanbevolen 30 minuten.

Vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar zitten met 117 gram groenten en 1,2 stuks fruit zelfs nog onder deze gemiddelden. Ook bewegen zij gemiddeld 3 minuten minder. Tegelijkertijd blijkt dat zij meer stress ervaren dan vrouwen in hogere leeftijdscategorieën. Ook roken ze meer (12 procent) dan vrouwen in de leeftijd van 40 tot 60 (7 procent) en dan vrouwen boven de 60 (4 procent).

Zorgwekkend
Zorgwekkende cijfers, vindt cardioloog Leonard Hofstra. Door een gebrek aan een gezond eetpatroon en voldoende beweging stijgt het aantal Nederlanders met overgewicht en bijkomende ziektes in hoog tempo. Momenteel kent ons land meer dan 1 miljoen hart- en vaatpatiënten van wie er per dag ruim 100 aan hun ziekte overlijden. Zo'n 90 procent van deze ziektes wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl.

Leonard Hofstra: "Hart- en vaatziekten zijn killer nummer 1 onder vrouwen. Bovendien hebben zij vaak een voorbeeldfunctie tegenover hun kinderen. Juist daarom zouden jonge vrouwen moeten investeren in een gezonde lifestyle."

Om Nederland bewust te maken van het risico op hart- en vaatziekten, presenteert dr. Hofstra deze maand een gratis lifestyletest. Na het invullen van vragen over onder meer voeding, beweging, erfelijke factoren en ongezonde gewoontes als roken wordt meteen het risico op deze ziektes berekend. Ook worden tips gegeven om de leefstijl aan te passen en zo het risico's op hart- en vaatziektes te verkleinen.

Bron: Gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: