SamenMarkt: Stabiliteit en zekerheid in de afzet

Op de tuinbouwrelatiedagen in Gorinchem zal het project SamenMarkt zich presenteren in een eigen stand. De SamenMarkt is een samenwerkingsproject dat tot doel heeft een bijdrage te leveren voor een betere afzet van glasgroenten. Dit doen wij door middel van een simulatie van de markt met de meest moderne techniek. Het gaat om een samenwerking tussen hogeschool Inholland, TU Delft, LEI-Wageningen UR, 3 tuinbouw branche organisaties en 12 tuinbouwbedrijven. Het project laat zich hieronder beschrijven:

SamenMarkt: Stabiliteit en zekerheid in de afzet
Bent u ook van mening dat de afzet van glasgroenten in Nederland transparanter en met meer rendement geregeld kan worden? Heeft u het idee dat de prijzen door de keten heen op dit moment niet optimaal zijn? Bent u ervan overtuigd dat de tuinbouw in Nederland moet veranderen wil het de belangrijke speler blijven die het op dit moment is?

Het SamenMarkt project heeft als doel de tuinbouw in Nederland een betere toekomst geven: met transparante prijsvorming, rationaliteit, stabiliteit en vertrouwen, en nieuwe duurzame marktstrategieën. SamenMarkt verzamelt kennis over de markt - de spelers, hun strategieën, samenwerking en de gevolgen. Met behulp van deze gegevens, data over de markt, en geavanceerde technologie worden computersimulaties gemaakt. Deze simulaties maken het mogelijk om nieuwe situaties en nieuwe strategieën te verkennen en de gevolgen van nieuwe marktmechanismes te exploreren met behulp van serious gaming.

Het zal duidelijk zijn - deze informatie ligt niet op straat. Tuinders, handelshuizen, afzetorganisaties, inkopers.... werken gelukkig mee. Met interviews, workshops en spelsimulaties wordt zoveel mogelijk kennis verzameld.. Op Green Tech in juni worden de eerste simulaties getoond. Op de tuinbouwrelatiedagen in 2017 zullen wij u vragen het spel te spelen en daarmee uw gedragingen en strategieën uit te testen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven