Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse vollegrondsgroentenhandel wacht met smart op kou

Tholen - De markt van Spaanse vollegrondsgroenten ontwikkelt zich moeizaam. "Het is huilen met de pet op", verzucht een handelaar in Spanje. "Het is veel te warm voor de productie en consumptie. Gisteren was het hier overdag 13 graden en vandaag weer twintig. Voor de vollegrondsgroenten is dat funest. De winter heeft in Europa zijn intrede nog niet gedaan en er is niemand die vol in de vollegrondsgroenten gaat, terwijl het normaal toch een goede tijd zou moeten zijn."

"Tussen Kerst en Oud & Nieuw was de afzet helemaal dramatisch zowel qua vraag als prijzen. Nu klimt de ijsbergsla langzaam uit het diepe dal. Daarbij zit je met de nodige teeltproblemen. Oogst je de ijsbergsla met 70-75 dagen, dan is het product te licht voor de Europese specificaties. Laat je hem te lang staan dan schiet'ie door en is hij al snel niet meer van de gewenste kwaliteit. En zoals altijd met een moeilijke markt, wordt er weer veel geklaagd en gereclameerd in de handel. Dat is bij een goede markt niet aan de orde."

"Broccoli is lang tegen kostprijs of nog minder geweest. Bloemkool idem dito, al zal dat nu wat beter worden omdat de Franse aanvoer minder wordt. Koolrabi liep vorig jaar in deze tijd hartstikke goed, maar nu is de afzet slecht. Het is wachten op de kou, die ongetwijfeld gaat komen. En dan kan de situatie ineens weer omslaan omdat de productie opgedroogd is. Hoe kouder, hoe harder de planten weer stil komen te staan. Maar dat is allemaal theorie en dat moeten we in de praktijk nog zien"