Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnepark bij Royal Pride geïnstalleerd

Zonne-energiebedrijf PakDeZon heeft recent 1512 zonnepanelen bij Royal Pride in Middenmeer geïnstalleerd. Het systeem van 400 kWp is voorzien van Axitec poly panelen met geïntegreerde optimizers van SolarEdge. Het PV-systeem zal een jaarlijkse opbrengst van ca. 413 mWh leveren.



Royal Pride is gevestigd aan het glastuinbouwgebied Agriport A7 in Middenmeer. De tomatenteler gebruikt natuurlijk veel stroom en daarom is het interessant voor het bedrijf om zelf zonne-energie op te wekken. Ter vergelijk: de 400 kWp-installatie is een jaarlijkse energiebehoefte van ongeveer 120 huishoudens.

De 265 wattpiek Axitec zonnepanelen zijn voorzien van geïntegreerde optimizers van SolarEdge, waardoor ieder paneel onafhankelijk werkt. Het totale systeem, dat zuid/zuidoostelijk georiënteerd is, is uitgerust met 12 SolarEdge omvormers van 27.6 Kw.



Voor het project is gekozen om te werken met het montagesysteem 'Valk Pro'. Dit montagesysteem is speciaal voor platte daken bestemd en ontwikkeld met alle aandacht voor dak- en windbelasting. "Het is ook erg prettig dat het systeem goed toepasbaar is op hoge daken en erg gebruiksvriendelijk in montage is", aldus Arjan Ottenbros van PakDeZon, die het project van begin af aan gecoördineerd heeft.

Samen met tal van collega-installateurs heeft PakDeZon de afgelopen weken gewerkt aan het gigantische zonnepark. Een torenkraan met een reikwijdte van 50 meter moest ingeschakeld worden om alle montagematerialen, ballasttegels en zonnepanelen op het dak te hijsen.
Publicatiedatum: