Topman Syngenta bevestigt gesprekken met ChemChina en Monsanto

Michel Demaré, de voorzitter van de raad van commissarissen van de Zwitserse producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden Syngenta, bevestigt dat het bedrijf gesprekken voert met ChemChina en Monsanto.

Daarnaast wordt er ook met andere partijen gesproken. "We moeten op zoek naar een oplossing. Begin dit jaar leek er nog voldoende perspectief om zelfstandig verder te gaan, maar sindsdien zijn de omstandigheden behoorlijk veranderd. De overnamepoging door Monsanto heeft voor onzekerheid gezorgd. De marktvooruitzichten voor 2016 blijven nog slecht. Dat maakt zelfstandig verder opereren erg lastig. Wanneer onze concurrenten samen gaan en wij blijven apart, neemt de druk op ons concern verder toe. Daarom moeten we onze opties verkennen", aldus Demaré.

Er zijn drie mogelijkheden stelt de Syngenta-topman. "We nemen een ander bedrijf over, we gaan fuseren of we worden overgenomen. Als raad van commissarissen kijken we naar al deze opties. Belangrijk is daarbij waardebehoud, het perspectief voor de langere termijn en wat het beste is voor onze medewerkers en afnemers. Wat bovendien meespeelt zijn mededingingsvraagstukken. Ook de cultuur van ondernemingen moet bij elkaar passen. Dat speelde bijvoorbeeld een rol in de gesprekken die met Monsanto werden gevoerd."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven