Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biorassen beschikbaar voor vroege teelt komkommer

Op vraag van de sector werd vroeg in het voorjaar een rassenproef komkommer biologische teelt aangelegd. Tijdens de vorige rassenproef komkommer in die periode in 2013 scoorde Toploader heel goed, wat op de praktijkbedrijven niet vastgesteld werd.



In deze proef werd bekeken of dit ras zijn goede resultaten kan bevestigen. Tevens werd het aanbod biozaad onder de loep genomen.

Tijdens de proef werd het stookregime aangepast omdat de planten te vegetatief groeiden. Dat de vruchten gedurende een periode niet snel genoeg van de plant kwamen, reflecteerde zich sterk in marktbare productie.

De proef geeft aan dat Carambole (Rijk Zwaan) zeker voldoet, maar wel witziektegevoelig is. Ook E23L.2216 (Vitalis) en Proloog (Rijk Zwaan) voldoen. De opbrengst is iets lager maar er is geen sprake van witziektegevoeligheid.

In deze proef voldoet El Toro (Van Den Berg Seeds) niet door de lage opbrengst en de ondermaatse vruchtkwaliteit.

Ook Toploader (Vitalis) blijkt in deze proef toch minder geschikt voor vroege teelt en bevestigt dus niet de resultaten van de rassenproef in 2013.

Bron: PCG
Publicatiedatum: