Teler krijgt schadeclaim na jarenlange ruzie over kas

Eén kas of twee kassen? Wel bouwen of niet bouwen? Daarover steggelden een Brabantse teler en de gemeente Someren jarenlang en uiteindelijk zijn de kassen op een andere locatie gebouwd. Het gedoe leverde de teler echter wel jaren vertraging in de uitbreiding op. De Hoge Raad heeft nu geoordeeld dat de teler inderdaad gedupeerd is en goede gronden heeft voor een schadeclaim.

De zaak loopt al jaren: in 1996 kreeg de teler een vergunning voor de bouw van een nieuwe kas. Het aangrenzende perceel kocht hij later en ook daar kreeg hij een bouwvergunning voor. De teler wilde echter liever één grote kas bouwen. Vervolgens werden beide bouwvergunningen ingetrokken en werd het bestemmingsplan veranderd: de teler mocht helemaal niet bouwen. Na een boel gesteggel over of er wel of niet al gestart was met de bouw, is het bestemmingsplan opnieuw veranderd en uiteindelijk heeft de teler in 2005 besloten elders in de gemeente een kas te bouwen.

De teler heeft na het jarenlange geharrewar een rechtszaak aangespannen en die verloren. Hij ging in hoger beroep en van de Hoge Raad heeft hij nu wel gelijk gekregen. De teler heeft 2,9 miljoen euro schade geclaimd, maar of dat betaald wordt is nog niet zeker. Daar gaat het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden over oordelen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven