Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koppert bouwt nieuw R&D-centrum in Spanje

Koppert blijft investeren in de markt en het onderzoek. Recent ging in Spanje de bouw van start van een nieuw R&D-centrum. Het onderzoek naar microbiële producten en nieuwe natuurlijke vijanden wordt er kernactiviteit.

Het centrum komt te staan in de stad Vícar in de tuinbouwprovincie Almería. Burgemeester Antonio Bonilla van deze stad legde de eerste steen van het nieuwe onderzoekscentrum. Met 300 vierkante meter oppervlak krijgt dat forse afmetingen. Het is zeer duurzaam ontworpen en zal op basis van zonlicht en wind zelf in zijn energie voorzien.

Verkoopdirecteur Valter Ceppi van Koppert Spanje stelt dat het nieuwe R&D-centrum een investering in de markt is. "In het centrum werken we aan oplossingen voor problemen waar telers mee te maken hebben. Zo dragen we bij aan hun concurrentiepositie en aan de commerciële waarde van hun producten."

Microbials en bestrijders
Onderzoek naar nuttige micro-organismen is één van de activiteiten. Dit onderzoek naar schimmels en bacteriën, die de groeikracht en de weerbaarheid van het gewas ondersteunen, krijgt veel prioriteit bij Koppert. Met producten op een natuurlijke basis als Trianum, Fortafol, Linafer-P, Panoramix en een aantal producten die schadelijke aaltjes bestrijden, heeft Koppert inmiddels een sterke positie opgebouwd.

In een tweede laboratorium zoekt Koppert naar nieuwe natuurlijke vijanden. Ook komen hier faciliteiten voor de kwaliteitscontrole van de producten, die de onderneming in Spanje en omringende landen verkoopt.

Medio 2016 opent het centrum de deuren. Het zal ook ruimte bieden voor activiteiten op het gebied van training, voorlichting en onderwijs en voor gastonderzoekers van andere vestigingen van Koppert en van instituten waarmee wordt samengewerkt.

Publicatiedatum: