Agricon plaatst verwarmingsinstallatie bij Biosfeer

Tholen - Biosfeer Groede teelt op een areaal van 500 vierkante meter zo'n 90 soorten cressen als rode melden, miniprei, schorseneren, palmkool en waterkers. Nic Sinke van deze kruidenboerderij wil alles biologisch kweken en wijkt daarom liever niet uit naar de teelt op water. "Door in grond te telen, blijft de oogst na tien dagen nog goed en leveren we onze klanten een betere smaak."


 
Die klanten zijn 30 Michelin sterrenrestaurants en afnemers van kruidenextracten. Voorheen werden de cressen geteeld onder plastic en hoopte Nic Sinke dat de vorst uit zou blijven. Kwam die vorst wel, dan moesten de klanten uitwijken naar alternatieven. Met de installatie van een nieuw verwarmingssysteem hoeft dat niet meer. Johan van der Wel van Agricon Horty Systems plaatste er onlangs een gereviseerde SMD verwarmingsketel. Deze ketel is gecombineerd met een hijsverwarmingsinstallatie en in samenwerking met Smith Tuinbouw Techniek uit 's-Gravenzande werd er ook een klimaatregeling geïnstalleerd.

De buizen hangen boven de cressen en worden naar behoefte hoger of lager afgesteld. Op deze manier kunnen we met efficiëntie onze klanten ook in de winter continuïteit garanderen," zegt Nic.

Voor meer informatie:
Agricon BV
Gantellaan 40
2681LG Monster
Tel.: +31 (0)174 - 28 00 38
Fax.: +31 (0)174 – 28 00 39
www.stoomketel.nl
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven