Open dag pilotinstallatie Goed Gietwater bij Grow Group

Opkweekbedrijven werken met complexe waterstromen en stellen extra hoge kwaliteitseisen hieraan. Daarom nam Grow Group jaren geleden al contact op met TNO en Wageningen UR Glastuinbouw over zuiveringstechnologieƫn voor water. Het project Goed Gietwater startte drie jaar geleden. De pilotinstallatie bij Grow Group werd op 16 december 2015 getoond tijdens de open dag van het project.

Demoproject
Goed Gietwater startte drie jaar geleden als een demoproject voor plantenkwekers. Het systeem is gebaseerd op cascadering van waterstromen. De installatie bestaat uit electrocoagulatie-flotatie, omgekeerde osmose (RO), geavanceerde oxidatie (AOP) en een actiefkoolfilter. Volgens de onderzoekers van TNO en WUR kan deze installatie een van de technieken zijn, die aan de geƫiste waterzuivering van gewasbeschermingsmiddelen voldoen. Tijdens de open dag is benadrukt, dat ieder bedrijf in eerste instantie inzicht moet verkrijgen in de bestaande waterstromen. Pas daarna is maatwerk toe te passen op bedrijfsniveau.Geslaagde dag
De Open Dag was geslaagd: de bezoekers hebben het als positief ervaren, dat veel tijd genomen werd voor het uitleg en het beantwoorden van vragen.

Goed Gietwater kwam tot stand door de InnoWATOR-regeling van EZ, Plantum, Rabobank Westland en Productschap Tuinbouw. Verdere partners in het project zijn: Hellebrekers Technieken, Groen Agro Control, BVB en Grodan. Plantum participeerde als projectleider namens de opkweeksector.Voor meer informatie:
Grow Group
Geestweg 146a
Naaldwijk
Tel (0174) 63 64 06
www.growgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven