Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Praktische training voor Vietnamese trainers legt basis voor Fresh Academy

Nederlandse en Vietnamese kennisinstellingen en bedrijven werken samen aan de opzet van de Fresh Academy, een praktisch kennis- en trainingsinstituut voor de tuinbouwsector in Vietnam. In de week van 14 t/m 18 december vond de eerste sessie plaats van een 1,5 jaar durend Train-the-Trainer (ToT) traject. In Da Lat, het centrum van dé tuinbouwregio van Vietnam bij uitstek, werd met 28 cursisten uit het hele land gewerkt aan praktische kennis én trainingsvaardigheden op het terrein van bedekte teelten. Centraal stonden deze week bemesting, plantsturing en gewasbescherming.



De agrarische sector in Vietnam, inclusief de tuinbouw, ontwikkelt zich sterk en biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Eén van de tekortkomingen in de sectorontwikkeling vormt een tekort aan praktische, toepasbare kennis. Het Fresh Academy project, met een looptijd van ruim 2 jaar, draagt bij aan broodnodige kennisontwikkeling door het fundament te leggen voor een tuinbouw-praktijkcentrum voor training en demonstratie. Het Train-the-Trainer traject is een wezenlijk onderdeel van het project en leidt trainers op die vervolgens tuinbouwondernemers, bedrijfsmedewerkers maar ook studenten wegwijs gaan maken in duurzame en technisch geavanceerde tuinbouw.



Het Fresh Academy project borduurt voort op projecten en ervaringen die Fresh Studio de afgelopen 10 jaar heeft opgedaan in de Vietnamese tuinbouw. HAS Hogeschool (projectleider) plus Wageningen UR / PPO, Lentiz Course & Consult, Demokwekerij Westland, Kenlog b.v. en Fresh Studio vormen een uniek samenwerkingsverband dat de uitdaging aangaat om de Fresh Academy vorm te geven. Bovendien zijn 4 (landbouw)universiteiten in Vietnam actief betrokken. De projectpartners voorzien een Fresh Academy die zich niet beperkt tot Da Lat maar ook actief zal zijn in het noorden (het verzorgingsgebied van Ha Noi) en het zuiden van Vietnam, rondom Ho Chi Minh City. In de Mekong- provincie Dong Thap werken de projectpartners Demokwekerij Westland en Kenlog al intensief samen met de lokale tuinbouwsector die is gespecialiseerd in bloeiende planten.



De ToT sessie van december zorgde voor enthousiasme bij de 28 leergierige cursisten. HAS Hogeschool, Lentiz Course & Consult en Wageningen UR / PPO gaven inhoud aan de trainingen. In maart 2016 wordt de volgende sessie verzorgd; dan met inbreng van HAS Hogeschool, Lentiz Course & Consult en Demokwekerij Westland.



Voor meer informatie:
HAS Hogeschool
Jos Leeters
j.leeters@has.nl
+31 620 447 371
www.hashogeschool.nl
Publicatiedatum: