Boer & Den Hoedt nu helemaal over op LED

Tholen - Afgelopen week is ook het laatste deel van de kassen van Boer & Den Hoedt over gegaan op LED, waardoor de slateler nu in zijn geheel over is op LED belichting. Ook ditmaal heeft Boer & Den Hoedt gekozen voor Lemnis Oreon als leverancier van de LED armaturen, waardoor alle geïnstalleerde LED armaturen bij Lemnis Oreon vandaan komen. PB Techniek uit Maasdijk heeft als vaste huisinstallateur ook deze installatie in zijn geheel voorbereidt.In 2009 al is Boer & Den Hoedt begonnen met het telen van sla onder LED. Op de eerste 5.000 m² werd gebruik gemaakt van de eerste versie LED armaturen van Lemnis Oreon. In 2013 werd de nieuwbouw van 9.000m² voorzien van de Grow Light 2.0 van Lemnis Oreon en nu is ook het laatste deel van de kas met de bestaande Son-t lampen vervangen door de nieuwste LED armaturen van Lemnis Oreon: de Grow Light 2.1 (600W)

De Grow Light 2.1 is een waterdicht armatuur, dat meer micromol per joule afgeeft dan de bestaande Son-t lampen. Door de lamp actief te koelen met water en zodoende de warmte direct af te voeren, is het armatuur zeer compact, komt er meer licht uit per armatuur, gaat deze langer mee dan vergelijkbare armaturen van concurrenten en zorgt voor weinig schaduw als de zon schijnt.

Op de foto is op de voorgrond de installatie 2015 te zien en op de achtergrond de installatie uit 2009 met kleine 100W armaturen

Info; www.lemnis-oreon.com; www.pb-techniek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven