Tomatenoogst op hoogtepunt, nieuwe rassen in 2016

De Australische tomatenteelt staat al ongeveer drie weken op het hoogtepunt voor tomatenteelt en marketing bedrijf Flavorite met een wekelijkse productie van 850.000kg. Flavorite National Business Manager Sam Kisvarda: "We telen 32 hectare tomaten en de Flavorite, Smorgans en Tomato Exchange volumes zijn verhoogd. De oogst was de afgelopen maanden wat later dan verwacht. Groeischema's werden door het lage winterlicht beïnvloed."
 
De prijzen zijn ook gestabiliseerd en met $2 tot $2,50 per kg op de lijn van vorig jaar na een daling tijdens de koudere maanden. Kisvarda: "De prijzen waren deze winter/dit voorjaar aanzienlijk lager dan de voorgaande jaren als gevolg van de ideale groeiomstandigheden voor de veldgewassen."

Volgens Kisvarda zijn de belangrijkste rassen grote trostomaten en cocktail en losse cherry in de kleinere maten, maar in 2016 zal Flavorite een aantal nieuwe rassen introduceren voor consumenten die kieskeuriger zijn en bij hun tomatenselectie op zoek naar diverse opties voor diverse doeleinden.
 
Kisvarda: "Er zijn geen problemen geweest met de groeiomstandigheden voor gewassen uit Victoria. Het weer is daar mild geweest, alhoewel de extreme hitte in Zuid-Australië een belangrijke invloed heeft gehad. Zuid-Australië is hard getroffen door het warme weer met kwaliteitsproblemen als gevolg."

Voor meer informatie

Sam Kisvarda, National Business Manager
Flavorite
Telefoon:+61383725610


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven