Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fado nieuw biologisch middel tegen echte meeldauw

Nufarm Benelux heeft het middel Fado geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Fado is een nieuw biologisch middel tegen echte meeldauw. "Fado activeert meerdere systemen in de plant die de weerbaarheid van de plant tegen echte meeldauw verhoogt. Door Fado preventief in te zetten, krijgt echte meeldauw geen kans", vertelt het bedrijf. 

Het middel werd afgelopen najaar toegelaten en is het derde biologische product van Nufarm. Fado (12,5 g/l COS-OGA, toelatingsnummer: 14921 N) heeft een toelating als middel in vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare en niet-eetbare schil en van Solanaceae (bedekte teelt). Het middel is biologisch, heeft geen veiligheidstermijn en is daardoor ook ideaal voor residumanagement.



Werking
Tijdens het natuurlijke proces waarbij echte meeldauw de plant infecteert, komen er afbraakstoffen vrij van zowel de plant als van echte meeldauw. De combinatie van deze afbraakstoffen activeren de receptoren in de plantcellen. Vervolgens treedt er een proces in werking om de plant weerstand te bieden tegen de schimmel.



Preventief toepassen
De receptoren in de plant worden geactiveerd door Fado al preventief toe te passen. Als gevolg daarvan worden meerdere systemen in de plant aangezet die de weerbaarheid van de plant tegen echte meeldauw verhogen. Fado werkt dus als een soort vaccin! De plant bouwt haar eigen weerbaarheid op.

Voor meer technisch-inhoudelijke informatie over Fado:
Daniel Cornelisse:
06 5122 4563 
Publicatiedatum: