Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht 1-15 maart

Samenwerking, cannabis en Mexico

In maart ging de nieuwe opiumwet van kracht. Wat heeft dit voor tuinbouwtoeleveranciers te betekenen? Verder: kansen in Mexico en een Zwitserse teler die Crazy Roots verslaat.



Tuinbouwtoeleveranciers aan de wiet of niet?
Beging maart ging de nieuwe opiumwet van kracht. Volgens de nieuwe wet is ook de voorbereiding van hennepteelt strafbaar. De eerste aanhoudingen zijn al verricht bij growshops, toeleveranciers van henneptelers. Hoe ziet de situatie voor de professionele glastuinbouwtoelevering eruit?


Sluiting Bos Brothers definitief
"Sinds we Bos Brothers meer dan tien jaar geleden hebben verworven, is Morrisons uitgegroeid tot het op één na grootste bedrijf voor de verwerking van verse levensmiddelen in het Verenigd Koninkrijk met slachthuizen, verpakkingsbedrijven en verwerkingsfaciliteiten", vertelde Catherine Walker van Morrisons in een statement

Limburgse telers en handel werken samen in Tuinbouw Versnellingsagenda
Limburgse telers en handelsbedrijven hebben elkaar gevonden. Begin maart werd in Roermond de Tuinbouwversnellingsagenda gepresenteerd, die is gemaakt in opdracht van de Provincie Limburg en LLTB. Het doel? Meer samenwerken. Het is in elk geval gelukt om 70% van de productie en 25% van de versomzet uit de regio aan tafel te krijgen. Onder meer de telers van ZON, Fossa Eugenia en Kompany zitten aan tafel met handelsbedrijven als Staay Food Group, Nedalpac en Frankort & Koning.

Univeg, Greenyard en Peatinvest onderzoeken bedrijfscombinatie
De Raad van Bestuur van Univeg maakt bekend dat het voorbereidende besprekingen aanvat met betrekking tot een mogelijke bedrijfscombinatie tussen Univeg Group, Greenyard Foods en Peatinvest. De Raad van Bestuur van Univeg is van mening dat een bedrijfscombinatie van de drie groepen de kans biedt om een wereldwijde speler in de groenten- en fruitsector te creëren die in staat is om het volledige assortiment van zowel verse producten, diepvriesproducten als conserven aan te bieden. 

Dijksma: kansen voor Nederland in Mexico
Mexico investeert 485 miljoen in nieuwe agroparken. Daarmee moet het land de tuinbouw naar een hoger niveau tillen, vertelde staatssecretaris Dijksma tijdens haar handelsmissie naar Mexico deze week. Volgens Dijksma kan Nederland hierin een belangrijke rol spelen


Fotoreportage groothandelsmarkt Düsseldorf
De groothandelsmarkt van Düsseldorf in Noord Rijn Westfalen biedt plaats aan 170 bedrijven. De markt is opgericht in 1936 en biedt naast verse groenten en fruit ook bloemen aan. De markt heeft een oppervlakte van 165.000m². Het stadsbestuur van Düsseldorf is de eigenaar en verantwoordelijke van de markt. We maakten een fotoreportage



ZON wil positie als asperge-marktleider verder uitbouwen
Met een aspergeproeverij, bereid door vijf sterrenkoks, opende ZON fruit & vegetables in restaurant One in Roermond het aspergeseizoen. Directeur Michiel van Ginkel overhandigde de 'eerste' asperges officieel aan de gedeputeerde Beurskens van Limburg en acht burgemeesters van regio-gemeenten. Van Ginkel stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Met 720 hectare van de ruim 120 aspergetelers is ZON marktleider (25%) in Nederland. Die positie willen we niet alleen vasthouden, maar ook verder uitbouwen."


Op 12 maart 2015 is Willem Baljeu, Officier in de Orde van Oranje-Nassau, op 69 jarige leeftijd overleden. Willem is van grote betekenis geweest in de AGF-sector. Hij startte zijn carrière eind jaren '50 in de kassen. In 1967 ging hij aan de slag bij Edeka, waar hij ruim dertig jaar werkzaam was. n de jaren '90 kwam Baljeu via de koopliedenvereniging in de bond van exporteurs terecht en vervolgens stond hij aan de wieg van Frugi Venta. 


Albert Heijn gaat minder groenten van een verpakking voorzien
Albert Heijn gaat minder groenten voorzien van een verpakking. Zo vinden klanten snijbonen, winterpeen en spitskool voortaan onverpakt in het groenteschap. De komende weken komen steeds meer groenten- en fruitproducten onverpakt in het schap te liggen. Zo draagt Albert Heijn bij aan het terugdringen van verpakkingsafval.

Frans van Dorst verslaat Crazy Roots in Zwitserse kwekerij
Al jaren heeft de Zwitserse tomatenkwekerij Jaquenoud problemen met crazy roots. De Nederlander Frans van Dorst, die werkzaam is bij het bedrijf, had al van alles geprobeerd om de plantenziekte tegen te gaan, maar niets met het gewenste resultaat. Totdat….


Publicatiedatum: