Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1-16 februari

Beurzenmaand in tuinbouwwereld

Februari is de beursmaand in de tuinbouwwereld. Voor de Nederlandse kasgroentensector staat niet alleen de TBR Gorinchem op het programma, maar wordt ook de Fruit Logistica de laatste jaren steeds belangrijker.



Agro Care bouwt laatste fase Middenmeer
Maar het is niet alleen beursnieuws wat de klok slaat - er wordt ook weer gebouwd. Tomatenkwekerij Agro Care breidt weer uit. Dit jaar wordt de laatste fase van de kwekerij in Middenmeer gebouwd. Met de 9,5 hectare nieuwbouw komt het areaal van het bedrijf op 89,5 hectare.


Rabobank: "Met kennis van nu toen te soepel gefinancierd"
"Als je heel scherp kijkt, met de kennis van nu, kun je zeggen dat we onze financieringsrichtlijnen af en toe misschien bij een aantal gevallen te soepel hebben toegepast." Dat zei Ruud Rabobank-directeur Ruud Huirne begin februari in Brandpunt over de financieringen van uitbreiding in de glastuinbouw tussen 2000 en 2010. Huirne vindt echter niet dat de Rabobank overproductie gefinancierd heeft.


Weer meer tuinbouw op Fruit Logistica
Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 februari was de Messe in Berlijn weer het toneel van de wereldwijde AGF-handel. Volgens de beursorganisatie waren er 65.000 vakbezoekers uit 130 landen op de beurs present. Op de beurs stonden 2.785 exposanten uit 83 landen. Klik hier voor de fotoreportages


Nieuw, isolerend kasdek bestaat uit glas, spouw en folie
Het nieuwe kasdek 2SaveEnergy bestaat uit een buitenste laag van helder glas met een tweezijdige AR-coating en een onderste laag van diffuse F-CLEAN film met daartussen een ventileerbare spouw. Van der Valk vertelt er meer over.



Sweet Palermo gelanceerd tijdens Fruit Logistica
Tijdens de Fruit Logistica in Berlijn heeft Rijk Zwaan Sweet Palermo gelanceerd. Met een reuzenpaprika van maar liefst 2,5 meter hoog trok het nieuwe merk voor puntpaprika's veel aandacht van een internationaal publiek.



Komkommer- en tomatenprijzen hoog door seizoenswisseling
Het kasgroentenseizoen komt in februari langzaam op gang in Belgiƫ. De aanvoer van tomaten en komkommers neemt dagelijks toe. Deze producten worden vermarkt tegen behoorlijke prijzen. Dit vertelt Rony de Ceuster van Compra in Sint-Katelijne-Waver.




HortiDaily brengt 50 buitenlandse telers naar TBR Gorinchem
Ook begin februari: we organiseerden onze eerste High Tech Greenhouse Tour, in samenwerking met de Evenementenhal. Met vijftig buitenlandse telers trokken we door de Nederlandse kassen en bedrijven. Bekijk de foto's hier terug.




Fotoreportage Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem
De Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem trokken vorige week ruim 17.000 bezoekers. De sfeer was goed - de beurs is voor standhouders en bezoekers echt een gelegenheid om gezellig bij te praten. Inmiddels zijn de stands afgebroken en is het tijd voor de fotoreportage.Bekijk de fotoreportage hier

Publicatiedatum: