Parx Plastics en Erze Ambalaj ontwikkelen antimicrobiële verpakking
De universiteit van Ferrara heeft de antimicrobiële eigenschappen van de verpakkingen onderzocht. De Italiaanse onderzoekers vonden een werking van 92,5% tegen Listeria, van 96% tegen Salmonella en van meer dan 96,5% tegen Staphylococcus Aureus. Het betekent dat de verpakking 24 uur na het gebruik 93 tot 97% minder bacteriën aan de oppervlakte heeft dan een gangbare verpakking van dezelfde soort. Dat is van veel waarde bij het verpakken van vlees en vis.
De technologie van Parx berust op natuurlijke eigenschappen van een sporenelement dat op grote schaal in het menselijk lichaam voorkomt. Het zorgt voor een verandering in de fysische en mechanische karakteristieken van het verpakkingsmateriaal. Het sporenelement dat wordt toegepast wordt gebruikt op een manier die aansluit bij de Europese wet- en regelgeving voor plastics die in contact komen met voedingsmiddelen. Er vindt geen migratie naar het product plaats.
Bron: Parx Plastics