Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Piquillo paprika productie Lodosa bedraagt jaarlijks 1500 ton

De oogst van de Piquillo paprika's in Lodosa duurt van half september tot november. Het productievolume bedraagt ongeveer 1500 ton per jaar. Om de kwaliteit te waarborgen en ervoor te zorgen dat het de consument in de best mogelijke conditie bereikt, wordt het met de hand geplukt.

Op dit moment verschilt het niveau van de mechanisatie van de bedrijven die Piquillo paprika's in Lodosa verwerken, maar ze verwijderen allemaal één voor één de schil, harten en zaden van de paprika's zonder onderdompeling in water of het gebruik van een chemische oplossing nadat het product gegrild is. Voorafgaand hieraan worden de Piquillo paprika's grondig gereinigd om alle onzuiverheden van het veld te verwijderen.

De implementatie van de beste systemen voor de teelt, oogst en verwerking maakt een product van ongeëvenaarde kwaliteit mogelijk, die door de Europese Unie erkend is met een Oorsprongsbenaming. De Controleraad heeft een identificatiesysteem ontwikkeld om echte Piquillos uit Lodosa te identificeren, geteeld in het geografische gebied en verwerkt onder de vereiste kwaliteitsparameters.

Een anti-fraude etiket met een uniek nummer, het logo van de Oorsprongsbenaming en het opnemen van het woord Lodosa zijn de drie vereisten die de consument op het moment van aankoop een maximale garantie bieden.


Bron: financialfood.es
Publicatiedatum: