Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische telers ontwikkelen zaadloze aubergine

Een van de tekortkomingen van de aubergine zijn de overvloedige zaden, die de bitterheid van de vrucht versterken en moeilijk te verwijderen zijn zonder dat vruchtvlees verloren gaat.

Om dit probleem op te lossen, hebben telers in zuid Israël een zaadloze variëteit ontwikkeld en op de markt gebracht. Deze nieuwe variëteit heeft een aantrekkelijk uiterlijk, een goede structuur en is glanzend zwart. De vrucht weegt ongeveer 400 gram, wat voornamelijk bestaat uit vruchtvlees door de afwezigheid van zaden en de holte die ze achterlaten. De aubergine heeft een relatief lange houdbaarheidstermijn van twee weken.

De aubergine wordt verhandeld onder de merknaam Amistar onder vermelding van zaadloze variëteit. Rami Sade, een teler van de Ein Yahav: "Telers die willen overleven in deze tijd zijn altijd op zoek naar innovaties, zoals nieuwe variëteiten die in de smaak vallen bij de consument. De overgang naar de nieuwe aubergine variëteit zal de markt voor aubergine doen groeien, omdat mensen niet meer ontmoedigd worden door de bittere smaak. Een groot deel van de aubergine gaan naar de lokale markt, maar een deel wordt reeds succesvol geëxporteerd naar Rusland."