Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reichenau-Gemüse: laatste paprika-oogst begin november

Het Duitse paprikaseizoen loopt langzaam ten einde. Maar ook hier heeft de zomer zoals in heel Duitsland haar sporen nagelaten. "We hadden vanwege de weersomstandigheden een iets latere seizoensstart", zegt Johannes Bliestle, directeur van de telersorganisatie Reichenau-Gemüse. "Vanwege de extreem warme zomer kregen de planten last van stress. Hierdoor zal de uiteindelijke oogst dit jaar iets kleiner uitvallen dan de oogst van vorig jaar. Met de kwaliteit van de paprika's zijn we echter het hele seizoen zeer tevreden geweest."


Johannes Bliestle, directeur van Reichenau-Gemüse Foto: Angela Liebich

Laatste oogstfase begin november
Momenteel zijn de teeltomstandigheden voor de laatste oogst goed, beschrijft Johannes de situatie. "Over het hele jaar produceren de paprikaplanten in periodes paprika's en dat ongeveer zes keer per jaar. Momenteel staan we voor het laatste oogstfase. Deze zal haar hoogtepunt in de eerste week van november bereiken."

Afzet is stabiel
In z'n geheel genomen is de afzet van paprika's in Duitsland stabiel, aldus Johannes. "De vraag naar regionale paprika's uit Duitsland is goed. Paprika's staan in Duitsland nog steeds op de vijfde plaats in de top tien van meest geliefde groentesoorten", zegt Johannes. Desondanks zijn sommige paprika's vanwege de kleur geliefder bij de consument dan andere. "De meest geliefde paprika is bij de Duitsers met afstand de rode paprika", zegt Johannes. "Daarna komen geel en oranje. De groene paprika is iets minder populair. Deze is echter in Oostenrijk en Hongarije zeer geliefd. Smaken verschillen nou eenmaal."

Snack- en puntpaprika's
Johannes denkt dat in de toekomst ook andere paprikavarianten aan betekenis zullen winnen. "Snackpaprika's zijn in opkomst en het assortiment in deze richting zal zich in de komende jaren uitbreiden. Ook de puntpaprika is momenteel nog een nicheproduct, maar is wel een absoluut trendproduct. Wie eenmaal een puntpaprika proeft, zal de zoete, pittige smaak kunnen waarderen. Maar net als bij tomaten is er ook hier sprake van verschillen tussen rassen, die invloed hebben op de smaak. Daarom moet de consument erop letten welk ras hij koopt."

Reichenau-Gemüse is de afzetorganisatie voor alle groenten uit het Duitse Reichenau. Het afzetgebied bevindt zich overwegend regionaal in Baden-Württemberg en Bayern. Naast de regionale productie biedt Reichenau-Gemüse het hele jaar door groenten en fruit uit de hele wereld aan.


Johannes Bliestle
Reichenau-Gemüse eG
Marktstr. 1, 78479 Reichenau
Tel. +49 (0) 7534 9200-0
info@reichenaugemuese.de
www.reichenaugemuese.de