Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beter microbieel leven in steenwol jonge tomatenplanten

Het begin van de teelt is van vitaal belang voor het succes gedurende het hele seizoen. Bionur-Europe heeft daarom recent onderzoek gedaan naar toepassing van het middel in jong plantgoed. De proeven werden uitgevoerd bij Proeftuin Zwaagdijk en volgen op een eerdere proef met zaailingen.

"De studie was gericht op het verbeteren van het microbiële leven bij teelt op steenwolmatten en het optimaliseren van de wijze van toediening", vertelt Piet Schilder van Bionur. "De proef werd opgezet met cherrytomaat en de groepen werden over een periode van drie maanden gevolgd."

Na een aantal weken werden de verschillen tussen de behandelde en onbehandelde groepen duidelijk:
- beduidend betere kleuring van de behandelde groepen. De plant staat in haar 'kracht' en is fris groen. De onbehandelde groepen vertonen een vale kleur en slapte.
- resistentie tegen opkomende meeldauw infectie in de behandelde groep. Ondanks dat de met meeldauw aangetaste groep direct naast de met Bionur behandelde groep staat, vertoont de behandelde groep geen enkele aantasting.

De proeven lieten zien dat de beste resultaten kunnen worden behaald bij een twee- tot driewekelijkse onderhoudsdosering met Bionur.


de opzet van de proef


Links: BIONUR groep met fris en krachtig blad. Rechts: onbehandelde groep met opkomende meeldauw


"De resultaten onderschrijven de werking van Bionur als verbeteraar van het microbiële groeiklimaat van de plant.", verklaart Schilder. "Als gevolg hiervan is er verbeterde opname van nutriënten en resistentie tegen infecties. Met deze proef is tevens aangetoond dat Bionur in praktijk kan worden gebracht bij een teelt op steenwol."


Twee bladeren van rechts de door meeldauw aangetaste plant en links van de onaangetaste plant uit de Bionur groep.

Bionur wordt met succes toegepast in Europa in diverse teelten. Bionur-Europe introduceert het product nu ook op de Nederlandse markt.


Voor meer informatie:
Piet Schilder
Bionur
www.bionur-europe.com
026-3390000026-3390000.

Voor de lezers van Groentennieuws heeft BIONUR-Europe een speciale actie.

You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: