Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Grootscholten, Daily Fresh Radish

"Stomen een must voor jaarrond kwaliteit"

Tholen - In de winter groeit radijs minder snel en is het lastiger kwaliteit te telen. Bij Daily Fresh Radish bereiden ze zich hierop voor door in het najaar de grond intensief te behandelen. "Het hele bedrijf staat op zijn kop - maar om jaarrond kwaliteit te telen is dit een must."

Cocospeat en stomen
Om op een goede manier de winter tegemoet te zien, moet er in het najaar flink gewerkt worden in de radijsteelt. De hele tuin wordt gevuld met een laagje van 3 à 4 cm cocospeat. "Dat doen we voor een optimale structuur van de grond", vertelt Grootscholten. Daarna wordt de tuin gestoomd: acht uur lang staan de zeilen bol. "Heel het bedrijf staat op zijn kop", vertelt Grootscholten. Het is zwaar werk en alles bij elkaar kost het ook nog veel geld. "Maar om het hele jaar intensief radijs te telen en goede kwaliteit na te streven, is dit echt een must. De radijs groeit in de grond en die is voor ons heilig. De kosten gaan voor de baten, zeggen we dan maar."


Kokos gestrooid en ingespit


Stomen van de grond

Optimale groei
De behandeling is nodig omdat de winter in de radijsteelt een lastigere periode is. De groei valt tegen en het is moeilijk de kwaliteit op hoog niveau te houden. "Door te stomen, kunnen we de groei iets versnellen. Zo hebben we meer radijs voor onze afnemers." Ook voor de kwaliteit van de radijs is de periode belangrijk. "Het mes snijdt eigenlijk aan twee kanten: kwaliteit en productie. En dat levert weer tevreden afnemers op. Zo gaan we zonder al te veel zorgen de winter in."


Jonge radijs in de groei


Radijs in een later stadium, vlak voor de oogst

De eerste oogst van het gestoomde land is weer begonnen. "Het eindresultaat mag er zijn. Wij en ons personeel worden er erg blij van."


Eerste oogst na het stomen!

Voor meer informatie:
Daily Fresh Radish

Fa. J. & D. Grootscholten
Hoge Geest 25
2671 LK Naaldwijk
Nederland
E-mail: [email protected]
Website: www.dailyfreshradish.nl

Voor verkoopinformatie:
Telerscoöperatie Best of Four u.a.
Ziedewij 5
2991 LA Barendrecht
Email: [email protected]
Telefoon: 0180 622 499
Fax: 0180 820 222
www.bestoffour.nl

Publicatiedatum: