Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig alternatieven voor ontsmetten kassen

Voor een aantal formaldehyde-toepassingen zijn chemische alternatieve aanwezig, maar voor het ontsmetten van kassen is dat nog niet zo. Dat constateert de RIVM in een eerste inventarisatie over alternatieven voor biociden met formaldehyde of formaldehyde releases.

Formaldehyde is de werkzame stof in veel desinfecteer- en conserveringsmiddelen. Vanwege mogelijke veranderingen in Europese regels onderzocht het RIVM alternatieven voor verschillende toepassingen. Voor de ontsmetting van kassen blijkt dat lastig: een alternatief middel op basis van didecyldimethylammoniumchloride kan resistentie veroorzaken en de installaties zijn niet geschikt voor middelen.

Ook voor het ontsmetten van lege champignonteeltcellen, ontsmetting van schoeisel en hoeven en conservering van smeermiddelen, smeeroliƫn en dieselbrandstof zijn weinig alternatieven gevonden.

Lees het rapport op de site van de RIVM.
Publicatiedatum: