5 tal WKK'

Europa's grootste biovergister wordt geveild

Voor bedrijven en organisaties die niet afhankelijk willen zijn van fossiele brandstoffen opgelet. De grootste biovergister van Europa wordt geveild. De installatie bestaat uit een 5 tal WKK's (warmte kracht koppelingen), gezamenlijk met de overige machines is het mogelijk om biomassa om te zetten energie, en van de rest producten hoogwaardige meststof te maken. Troostwijk Veilingen verwacht vanuit geheel Europa belangstelling. De veiling sluit op 22 september.
 
Stef Hooijman, landbouwspecialist bij Troostwijk: "Biovergisting is een van de methoden om energie op te wekken. Door mest, mais en overige co-producten te mengen ontstaat er door bacteri├źn gasvorming . Dit gas wordt afgevoerd om uiteindelijk via de gasmotoren (WKK's) energie op te wekken. In de kas- en tuinbouw is het heel gebruikelijk om zelf elektriciteit op te wekken of om de gasmotoren aan te sluiten op de bestaande gasleiding. Voordeel is dat er dan zowel elektriciteit wordt opgewekt en dat bruikbaar warmte en CO2 vrijkomt om te gebruiken, in het teelt proces. Maar ik kan me ook voorstellen dat ziekenhuizen gebruik kunnen maken van deze machines. Ik ben echt onder de indruk van de installaties waarmee biomassa en mest worden vergist en energie wordt opgewekt. Het is mooi dat deze machines een tweede leven krijgen. Het past ook totaal in deze tijd waarbij we creatief moeten zijn met het opwekken van energie."
 
Kijken en bieden
Biedingen kunnen na registratie online worden uitgebracht. De bezichtiging van deze veilinglocatie is gepland op vrijdag 18 september tussen 10:00 en 16:00 aan de Oostkade 5, 4541 HH in Sluiskil. Om het terrein te mogen betreden zal op locatie een registratieformulier moeten worden ingevuld. Daarnaast is op het terrein het dragen van veiligheidskleding verplicht. Deze kleding is op de locatie aanwezig.

Voor meer informatie:
Stef Hooijman
www.mechanisatietaxatie.nl      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.