Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Buddy van Harsel: "Wij zorgen voor rust bij de klant"

De Champignonspecialist verwerkt witte champignon tot halffabrikaat



Tholen - Dagelijks krijgt De Champignonspecialist uit Ammerzoden van verschillende Nederlandse telers champignons aangevoerd, die dezelfde dag verwerkt worden tot vers eindproduct. "99% van onze assortiment bestaat uit witte champignons en 98% daarvan worden hier in schijfjes gesneden", vertelt Buddy van Harsel. "Je zou misschien denken dat er meer vraag ontstaat naar speciale soorten als oesterzwammen of kastanjechampignons of naar biologisch product, maar dat is vooralsnog niet aan de orde."



"De laatste jaren waren niet makkelijk in de champignonwereld. Onze focus was daarom om de afgelopen jaren dan ook om de ingezette koers te continueren. We moeten aan steeds meer regels en wetten voldoen om dezelfde werkzaamheden uit te voeren, maar daar heb je mee te leven. Zo hebben we onlangs ons ISO 22.000-certificaat gehaald. Ook onze klanten zijn veeleisend, maar daar voorzien we graag in. Onze kracht is dat we wekelijks hetzelfde product bij onze klanten neerzetten. Dat is het kunstje dat we beheren. Het belangrijkste is dat er rust is bij de klant", vertelt Buddy.



Als houdbaarheid van de champignon-halffabrikaten rekent Buddy zes weken na aflevering bij de klant. Die klantenkring bestaan voornamelijk uit AGF-groothandelaren, maar ook pizza- en soepfabrieken en sauzenbereiders. "Zij willen graag met onze spullen werken. In januari en februari is het traditioneel wat rustiger, maar nu breekt er weer een drukkere periode aan. Want als het drukker is in de handel, nemen klanten weer eerder halffabrikaten af dan verse champignons."



Voor meer informatie:
De Champignonspecialist
Langedijkstraat 4
5324 AR Ammerzoden
Tel: 0031(0)73 599 1638
Fax: 0031(0)73 599 4412
bvanharsel@dchs.nl
www.dechampignonspecialist.nl