Teeltvloeren reinigen en ontsmetten zonder chemicaliën

Hopmans Verhuur in Bergen op Zoom heeft een nieuwe machine ontwikkeld om eb en vloed teeltvloeren met kokend heet water te reinigen en te ontsmetten. Het hete water met een constante temperatuur van 100ᴼC komt uit een speciale mobiele boiler. Hiermee worden de algen, mossen, bacteriën en eventueel aanwezige virussen gedood en verwijderd.


Toon Hopmans met zijn ontsmettingsmachine

"Zonder chemicaliën reinigen en ontsmetten we op een duurzame manier teeltvloeren van beton of grond- en anti-worteldoek", zegt Toon Hopmans. De kokend heet water techniek is gepatenteerd. Het kokend hete water komt onder druk van 15 tot 150 bar uit de vloerreiniger. Door de plotselinge expansie verandert het water in stoom. Hiermee zijn vloeren en oppervlakken te reinigen. Na behandeling zien ze er weer als nieuw uit.

Mobiele doekenreiniger

Vijf jaar geleden ontwikkelde Hopmans Verhuur al een mobiele doekenreiniger op basis van dezelfde techniek. Grond- en looftrekdoeken zijn hierdoor op locatie te reinigingen en te ontsmetten. "Het grote voordeel hiervan is dat doeken op het bedrijf blijven. Transport is niet meer nodig en de teler behoudt altijd zijn eigen doeken. Om een optimale reiniging van de doeken te krijgen, verhuren we de machine alleen met één persoon van ons erbij", vertelt Hopmans. Afhankelijk van de vervuilingsgraad en de lengte van de doeken ligt de capaciteit van de doekwasser tussen de 1000 en 1400 meter per uur.

Voor meer informatie:
Toon Hopmans
Hopmans Verhuur
Huybergsebaan 498
4625 DM Bergen op Zoom
M: 06-54328817
E: info@hopmansverhuur.nl
www.hopmansverhuur.nl

Hopmans Verhuur is aanwezig op de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem van 10-12 februari, stand nummer 189.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven