Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste ontwikkeling rondom wortelduizendpoot gepresenteerd

Tijdens een bezoek aan Beekenkamp in Maasdijk liet Frank Vriends (salesmanager) de aanwezigen zien dat het bedrijf zeer vooruit-strevend is in het toepassen van de huidige en toekomstige regelgeving op het gebied van gewasbescherming en water-zuivering.

Hiermee wordt het brede assortiment bladgewassen op een milieuverantwoorde manier in de markt gezet, dat cruciaal is voor de opstart van de teelt. Vrijdag 12 december organiseerde de landelijke commissie Bladgroente een bijeenkomst bij Beekenkamp waar ruim 40 belangstellenden op af kwamen.

Onderbouwd door de kennis van Jeanette Vriend (LTO Glaskracht Nederland), Ruud van Amersfoort (Horti-consult) en Jan Hulst (Bayer) werd vervolgens een discussie gevoerd over wortelduizendpoot. Gebleken is dat grondsoorten zeker van invloed zijn op de kans om een aantasting van wortelduizendpoot te krijgen. Naast de structuur van de grond blijkt ook de vochtigheid en de aanwezigheid van het percentage organische stof van grote invloed te zijn. Door de beperking van het gebruik van chemische middelen zal steeds meer onderzoek moeten plaatsvinden naar biologische bestrijders, aldus Jan Hulst.

Ruud van Amersfoort benadrukte het belang van het vergroten van de bodemweer-baarheid. Dat grondwater de barrière is voor wortelduizendpoot geeft aan dat stomen zeker niet altijd het gewenste resultaat zal opleveren.

Aan het einde van de bijeenkomst concludeerde voorzitter Ees de Winter dat het probleem rondom wortelduizendpoot nog niet is afgerond, maar dat er wel diverse handvatten zijn om verder te zoeken naar een oplossing. Ook benadrukte hij dat het van groot belang is gezamenlijk het probleem aan te pakken en niet individueel.


bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: