Special jaaroverzicht 1-15 maart

Ontwikkelingen in de tomatensector: nieuwe merken en uitbreidng


Begin maart werd duidelijk hoe slecht de komkommermarkt ervoor staat. "Knokken", noemde teler Willem Doorn het. Maar ook leuke berichten. Teler John Overgaag reisde naar Almeria om daar de paprikateelt te bekijken.


Zo'n tweehonderd aanwezigen waren zaterdagavond 1 maart present om het glas te heffen op het nieuwe pand van de GDK Group aan de Koopliedenweg in Barendrecht. Dokus de Klerk kijkt met veel genoegen op de avond terug. "Het was beregezellig en het werd hoe later, hoe gezelliger."


Agro Care presenteerde vol trots hun nieuwe tomatenmerk Tazed en de bijbehorende Crick's producten. Niet alleen veel, maar vooral ook smakelijk product leveren en dat niet als bulkproduct naar de supermarkt sturen. Dat is wat de tomatentelers van Agro Care willen.


Kruidenier Groep deed begin maart verzoek tot verlenen van surseance van betaling. De Kruidenier Groep is recentelijk in financiƫle problemen geraakt. Als gevolg hiervan hebben de bestuurders vandaag het verzoek tot het verlenen van surseance van betaling ingediend bij de rechtbank. De onderneming verwacht dat de rechtbank op zeer korte termijn, waarschijnlijk vandaag, een bewindvoerder zal benoemen. De Kruidenier Groep streeft ernaar om door middel van een surseance van betaling te komen tot een doorstart van de activiteiten.Ook internationaal was de sector in ontwikkeling. Windset Farms groeide naar 265 hectare. Met zo veel oppervlak is er een doordachte strategie en planning nodig om te besluiten wat waar geplant wordt, vertelde COO John Newell.


Op de de 51e editie van de Horecabeurs 2014 in Goes heerste de afgelopen week een positieve stemming. Zo'n 150 exposanten waarvan 30 compleet nieuwe toeleveranciers hadden zich naar Goes begeven voor de jaarlijkse Horecabeurs. Publiekstrekkers waren dit jaar onder andere het Hanos Kook Theater en de focus op biologisch eten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven