Special jaaroverzicht februari

Drie doldwaze dagen in Berlijn


In februari waren er weer de drie doldwaze dagen op de Fruit Logistica. Om nog even na te genieten hebben we de fotoreportages van de Nederlandse AGF'ers, Belgische AGF'ers, Nederlandse tuinbouwstandhouders en bezoekers en de Holland Fresh Group Party op een rijtje gezet.


Tijdens Fruit Logistica 2014 was het voor Tony Fissette 40 jaar geleden dat hij zijn carrière in de appelsector begon. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit werd hij woensdag 5 februari de stand uitgelokt en bij terugkomst feestelijk onthaald.

Ingmar Van den Doel werd met ingang van 1 februari 2014 benoemd als directeur retail Nederland bij The Greenery. Hij volgt hiermee Cindy van de Velde-Kremer op. Zij is sinds december 2013 verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten als directeur global retail. De benoemingen zijn onderdeel van de herinrichting van de organisatiestructuur van The Greenery.


Afgevaardigden van de belangrijkste exportlanden van appelen en peren kwamen tijdens de Fruit Logistica bij elkaar voor de jaarlijkse bijeenkomst van de World Apple and Pear Association (WAPA). Tijdens de meeting werden de ramingen voor de productie in het zuidelijk halfrond bekend gemaakt. De opgetelde opbrengsten in 2014 van Argentinië, Australië, Brazilië. Chili, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika worden geraamd op 5.570.000 ton appelen en 1.476.000 ton peren.


Woensdag 5 februari jl heeft Minister Ploumen een bezoek gebracht aan LC Packaging in Nieuwerkerk aan den IJssel. Aangezien er veel te doen is over arbeidsomstandigheden in Bangladesh bezocht minister Ploumen LC Packaging om uit eerste hand te horen hoe LC Packaging haar MVO beleid daadwerkelijk vorm geeft en implementeert.


Tijdens de Olympische Spelen in Sochi is het belangrijk dat er overal voedsel beschikbaar is van hoge kwaliteit. De Spelen vormen een geweldige mogelijkheid voor bedrijven om op te vallen met producten en merken en de verkoop te bevorderen. Ook AGF'ers doen hier aan mee door te sponsoren en/of producten te leveren.

Vroegop Ruhe & Co is in vergaande gesprekken met Royal Wessanen over de overname van Natudis en haar werkmaatschappijen Kroon en Hagor. Dat maakte het bedrijf op 21 februari bekend. Vijf dagen later volgde het officiële overnamebericht.


Bert van den Berg, Directeur E. van den Berg & Zn., nam na een carrière van 49 jaar afscheid van de AGF-branche. Bert is de laatste van de drie broers, die het bedrijf verlaat. Zij hebben het familiebedrijf in 1984 van hun vader en ooms overgenomen, de exportactiviteiten uitgebouwd en zich gespecialiseerd op de Zwitserse markt. Sinds 1998 maakt het bedrijf onderdeel van The Greenery uit.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven