Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

WLTM (Westelijke Land- en Tuinbouwmakelaars) start met online verkoop

WLTM, de grootste agrarisch makelaar van West-Nederland, biedt deze dienst aan voor opdrachtgevers om het hoogst mogelijke resultaat te behalen bij verkoop van agrarisch vastgoed, grond en landelijke woningen. Via een eigen beschermde internetomgeving kunnen zowel openbare als besloten online verkopen georganiseerd worden.

NVM makelaar Peter van der Knaap van WLTM: 'In principe is een online verkoop per opbod via internet voor alle objecten bruikbaar, maar het is met name interessant voor bedrijven en gronden waarvan verondersteld wordt dat er interesse in de buurt is'.Verschillende vormen van opbod en afslag zijn mogelijk. Naast de makelaar kunnen verkoper en notaris meekijken tijdens het proces. Zeker in de huidige economische tijd is een weloverwogen inzet van de nieuwste technieken noodzakelijk om als vastgoedadviseur de hoogste opbrengst mogelijk te maken voor de verkopende partij.

Ook een ander risico wordt ermee getackeld. 'Je voorkomt hiermee dat er een goede prijs aan je neus voorbij gaat, omdat je met traditioneel onderhandelen telkens maar met één partij om tafel zit. Ook het middel 'verkoop bij inschrijving' is een statisch gebeuren waarbij een koper maar één kans heeft. Met deze online verkoop zijn de biedingen (anoniem) zichtbaar en kan een geïnteresseerde koper steeds een stap omhoog gaan.'

Uiteindelijk beslist de verkopende partij of hij het object aan de hoogste bieder gunt. De online verkoop duurt een uur en kan, indien er vijf minuten voor sluiting nog een bod binnen komt, steeds met vijf minuten worden verlengd.

WLTM rekent extra kosten wanneer de koper voor een online verkoop kiest. 'Maar dat haalt hij er dubbel en dwars uit, omdat er ook een betere verkoopprijs wordt gerealiseerd', stelt Van der Knaap. De komende periode worden er volgens de makelaar enkele losse percelen grond via deze weg aangeboden.

Online verkoop van glastuinbouwbedrijven wordt door WLTM in samenwerking aangeboden via de website van de Vereniging Glastuinbouwmakelaars Nederland (www.glastuinbouwonlineverkoop.nl).

Meer informatie over online verkoop is te vinden op https://www.wltmonlineverkoop.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven