Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WLTM (Westelijke Land- en Tuinbouwmakelaars) start met online verkoop

WLTM, de grootste agrarisch makelaar van West-Nederland, biedt deze dienst aan voor opdrachtgevers om het hoogst mogelijke resultaat te behalen bij verkoop van agrarisch vastgoed, grond en landelijke woningen. Via een eigen beschermde internetomgeving kunnen zowel openbare als besloten online verkopen georganiseerd worden.

NVM makelaar Peter van der Knaap van WLTM: 'In principe is een online verkoop per opbod via internet voor alle objecten bruikbaar, maar het is met name interessant voor bedrijven en gronden waarvan verondersteld wordt dat er interesse in de buurt is'.



Verschillende vormen van opbod en afslag zijn mogelijk. Naast de makelaar kunnen verkoper en notaris meekijken tijdens het proces. Zeker in de huidige economische tijd is een weloverwogen inzet van de nieuwste technieken noodzakelijk om als vastgoedadviseur de hoogste opbrengst mogelijk te maken voor de verkopende partij.

Ook een ander risico wordt ermee getackeld. 'Je voorkomt hiermee dat er een goede prijs aan je neus voorbij gaat, omdat je met traditioneel onderhandelen telkens maar met één partij om tafel zit. Ook het middel 'verkoop bij inschrijving' is een statisch gebeuren waarbij een koper maar één kans heeft. Met deze online verkoop zijn de biedingen (anoniem) zichtbaar en kan een geïnteresseerde koper steeds een stap omhoog gaan.'

Uiteindelijk beslist de verkopende partij of hij het object aan de hoogste bieder gunt. De online verkoop duurt een uur en kan, indien er vijf minuten voor sluiting nog een bod binnen komt, steeds met vijf minuten worden verlengd.

WLTM rekent extra kosten wanneer de koper voor een online verkoop kiest. 'Maar dat haalt hij er dubbel en dwars uit, omdat er ook een betere verkoopprijs wordt gerealiseerd', stelt Van der Knaap. De komende periode worden er volgens de makelaar enkele losse percelen grond via deze weg aangeboden.

Online verkoop van glastuinbouwbedrijven wordt door WLTM in samenwerking aangeboden via de website van de Vereniging Glastuinbouwmakelaars Nederland (www.glastuinbouwonlineverkoop.nl).

Meer informatie over online verkoop is te vinden op https://www.wltmonlineverkoop.nl.
Publicatiedatum: