Telen met vitaal water

'Hoe vitaler het water, hoe beter de sporen en mineralen zijn georganiseerd en hoe makkelijker een plant de voedingsstoffen kan opnemen.' Dat is de boodschap van Vitaal Telen. Wat is gevitaliseerd water?

Bij het vitaliseren van water wordt geen enkele stof toegevoegd of onttrokken aan het water. Het gaat uitsluitend om de behandeling met een VT Vitaliser. Dit is een conisch gevormde buis van RVS, die de mineralen en sporenelementen los van elkaar maakt waardoor ze beter opneembaar zijn voor gewassen.Werking Vitaliser

Een Vitaliser geeft water zijn oorspronkelijke trilling terug. Deze eigen trilling (inherent aan alle atomen en moleculen op aarde) kan zijn verstoord door de aanwezigheid van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, de blootstelling aan omgekeerde osmose, UV-behandelingen of energetische velden van aanwezige UMTS-masten in de omgeving.

In een Vitaliser, die na de irrigatie-unit wordt geplaatst, loopt het water door een diabolvormige kern van keramiek. Hierdoor beweegt het water als een draaikolk, een zogenoemde vortexbeweging. Een beweging die water in de vrije natuur ook maakt. Op het absolute nulpunt in deze vortex ontstaat een implosie. Door deze implosie wordt de molecuulstructuur van het water herschikt. Het water is nu weer in de vorm zoals het bedoeld is en ontdaan van alle belastende informatie. Vitaal water bevat weer energie en levenskracht.

Behandeld water bezit een fijnmazige structuur van sporen en mineralen (zie foto links).
Bij een lagere vitaliteit van het water clusteren deze moleculen samen (zie foto rechts).Bron: Glastuinbouw Waterproof, door Harry Stijger

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven