Kiwi's, kruiden en bruine bonen op AGF Detail Bioplein

Op de AGF Detail zijn meer dan 20 bedrijven te vinden op het BioPlein. In dit bericht stellen Zespri, Natudis en Vegobel zich voor.

Zespri mag uiteraard met haar Organic kiwifruit niet op het BioPlein ontbreken. De organisatie van Zespri is behoorlijk uniek. De Zespri groep (Zespri Group Limited) is in handen van een 2700-tal Nieuw-Zeelandse kiwitelers. Zij staan in voor het telen van Zespri kiwi's, volledig in lijn met het kwaliteitssysteem van Zespri. Dankzij een hele reeks duurzaamheids- en kwaliteitsinitiatieven, beantwoordt Zespri moeiteloos aan de strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen die Nieuw-Zeeland oplegt.Zespri Organic kiwifruit
Voor Zespri Organic wordt er nog een stapje verder gegaan. De biologische kiwi's van Zespri worden gekweekt in boomgaarden waar enkel organische en minerale meststoffen worden gebruikt, die de aarde niet vervuilen. De telers bestrijden parasieten en plantenziekten met natuurlijke middelen zoals compost of algen. Onkruidverdelgers, insecticiden of andere synthetische hulpmiddelen komen de boomgaard niet in. Zo groeit de Zespri Organic volledig in harmonie met de natuur. Daarnaast ondergaat elke Zespri Organic kiwi een strenge controle door BIO-GRO, de belangrijkste Nieuw-Zeelandse controleorganisatie. Bij aankomst in Europa volgt een extra check door een erkend controleorgaan. De vermelding 'Organic Green' of 'Organic Gold' op de stickertjes is daarom een garantie voor de allerbeste kiwi's, met 100% biologische technieken geteeld. De natuur op zijn allermooist. Voor al wie bewust biologisch kiest.

Zespri Organic is er in zowel de groene als de gele variëteit. De kenmerken en voedingswaarde zijn dezelfde als die van de Zespri Green/Zespri Gold en Zespri Sungold.

BioPlein
Op het BioPlein ontvangt u meer informatie over het Zespri Organic kiwifruit en mogelijke ondersteuning bij de verkoop. En natuurlijk kunt u de Zespri Green en/of (Sun) Gold proeven op het BioPlein.

Voor meer informatie over Zespri: www.zespri.eu

Natudis
Natudis is in Harderwijk gevestigd en is met 7.000 producten en 300 leveranciers de grootste distributeur van biologische en reformproducten in de Benelux. Samen met zusterbedrijf Kroon Biologische Verswaren staan zij voor het grootste biologische assortiment DKW en versproducten voor o.a. speciaalzaken in Nederland en België, cateraars, restaurants, kinderdagverblijven, scholen en overige grootverbruikers. De franchiseformule Natuurwinkel is eveneens onderdeel van Natudis.

Stand op BioPlein
Op AGF Detail mag Natudis zeker niet ontbreken op het BioPlein. Zij zullen hier met verschillende merken aanwezig zijn. De producten die zij zullen laten zien zijn de sappen en conserven van LunaeTerra en Ekoland. Daarnaast kunt u meer informatie verkrijgen over de peulvruchten van GreenAge.

LunaeTerra
Voor LunaeTerra is biologisch-dynamisch de meest duurzame vorm van landbouw. De nauwe samenwerking tussen mens en natuur zorgt volgens hen voor vitale producten, vol van smaak. LunaeTerra conserven zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Daarnaast zit in de flessen vruchten- en groentensap van LunaeTerra 100% versgeperst sap van biologisch-dynamische vruchten die ongezoet en zonder toevoegingen de fles in gaan.

Ekoland
Dat biologisch, gezond én snel koken goed samen kunnen gaan, laat Ekoland zien met haar lijn biologische conserven. Naast varianten als bruine bonen, sperziebonen en rode bieten, hebben ze bijvoorbeeld ook kikkererwten. De vruchtensappen van Ekoland gaan na het persen zó de fles in, waardoor het nog natuurlijk troebel is.

GreenAge
GreenAge producten zijn altijd biologisch waarbij de boeren een eerlijke prijs betaald krijgen. Het idee is immers hetzelfde: eerlijk omgaan met het leven op aarde.

Vegobel
Ook de Vegobel is met haar verse biologische kruiden op het BioPlein vertegenwoordigd. Vegobel is een familiebedrijf gevestigd in Duffel (België) en is gespecialiseerd in de teelt van verse, biologisch geteelde kruiden. Jaarrond telen zij meer dan 50 verschillende kruiden. De kruiden worden verkocht als levende plantjes, ideaal voor meer versheid. En een heerlijk aromatisch geurend tuintje in de keuken.
Vegobel is gestart in 1995 en is ondertussen uitgegroeid tot marktleider in de productie van verse kruiden in pot. Vegobel heeft een uniek teeltsysteem ontwikkeld waardoor zij het gehele jaar kruiden kunnen aanbieden, van zeer hoogwaardige kwaliteit, en dit met maximaal respect voor de ecologische omgeving waarin het bedrijf werkt.

Verse biologische kruiden op het BioPlein
Op het BioPlein kunnen bezoekers kennismaken met de verse biologische kruiden van Vegobel, waaronder basilicum, rucola, peterselie, bieslook, munt, tijm, stevia, laurier. Vegobel teelt alleen kruiden in potjes. Hierdoor blijft het product langer vers, zowel in de keten als thuis.

www.vegobel.be


AGF Detail 2014 I Dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober 2014 I Expo te Houten I Het BioPlein stand 390Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven