Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse onderzoekers ontdekken DNA van aubergine

Japanse onderzoekers hebben het DNA-profiel van de aubergine (Solanum melongena) ontdekt. Ze hopen nieuwe soorten aubergines te gaan kweken die beter bestand zijn tegen ziekten en een bittere smaak. De Japanse nationale onderzoeksorganisatie bracht dat nieuws in september naar buiten.

Het is voor het eerst dat het complete DNA van de aubergine is ontcijferd, laat de nationale landbouw en voedselonderzoekorganisatie weten. Vooraanstaand onderzoeker Hideki Hirakawa legt de ontdekking uit: "Om onze kennis in de DNA-structuur van de groenteplanten verder te verbreden, hebben we het DNA van de aubergine ontleed."

Ook de tomaat ligt onder de microscoop. Hideki vervolgt: "De gedetailleerde analyse van de genen van de aubergine en de tomaat zal ons begrip van de genenstructuur van deze groenteplanten vergroten. Dit zal bijdragen om de benutting en verdere productie van deze gewassen."

Bron: globalpost.com
Publicatiedatum: