Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bijna 22 miljoen naar Coforta

73 miljoen euro GMO uitgekeerd in 2013

Tholen - In 2013 is circa 73 miljoen euro aan steun uitbetaald aan de producentenorganisaties in het kader van de Gemeenschappelijke Markt Ordening (GMO). Het grootste bedrag, € 21.978.285,77, ging naar Coforta.
Op nummer twee staat Veiling ZON, op de voet gevolgd door Best of Four. Dat blijkt uit de EU-subsidiegegevens van de landbouw en de visserij die RVO gepubliceerd heeft.



In 2013 waren in Nederland 16 erkende producentenorganisaties en was er 1 Unie (= een 10 samenwerkingsverband) van Producentenorganisaties. Circa 85 procent van de Nederlandse groente- en fruitproductie wordt via producentenorganisaties afgezet.

In 2013 is meer GMO uitgekeerd dan in 2012. Deze stijging is voornamelijk toe te schrijven aan de opheffing van de schorsing die in 2012 was opgelegd aan een aantal producentenorganisaties. Met de opheffing van de schorsing zijn de in 2012 opgeschorte betalingen hervat, staat in het rapport dat bij de cijfers gepubliceerd wordt.




De bedragen bij de buitengewone maatregelen hebben betrekking op nabetalingen als gevolg van de EHEC-crisis in 2011.