Westelijke Land- en Tuinbouw Makelaars

Zeven makelaars LTO Vastgoed verder als WLTM

Tholen - Zeven zelfstandige makelaars van voormalig LTO Vastgoed gaan zelfstandig verder onder WLTM: Westelijke Land- en Tuinbouw Makelaars. "Vertrouwde gezichten, maar dan met een nieuwe naam", vertelt Peter van der Knaap van WLTM.

Een nieuw vast telefoonnummer wordt nog geregeld, maar verder is WLTM klaar voor de start. De afkorting staat voor Westelijke Land- en Tuinbouw Makelaars. Het nieuwe bedrijf is een samenwerking van zeven makelaars die voorheen bij LTO Vastgoed in West-Nederland werkzaam waren. "En binnen die groep van zeven zijn er vier die in meer of mindere mate met glastuinbouw te maken hebben. Daarmee staan we ook op de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem", vertelt Peter van der Knaap. "Het zijn dezelfde gezichten met hun eigen portefeuilles, maar met een nieuwe naam." In totaal werkten er bij LTO Vastgoed 19 makelaars. De meesten daarvan gaan onder een andere naam door in het eigen werkgebied.

Activiteiten in glastuinbouw
Eerder deze week werd bekend dat er vorig jaar in de glastuinbouw nagenoeg evenveel bedrijven verkocht zijn als in 2012. De prijzen daarvan zijn niet te vergelijken met een paar jaar eerder, vertelt Van der Knaap. Ze zijn, net als de verkoopvoorwaarden, aangepast aan de nieuwe omstandigheden. "Inmiddels is er een gewenningsproces achter de rug. Er is na een paar jaar van verwarring beter in beeld wat de nieuwe prijsniveaus zijn. Het schept meer duidelijkheid naar alle partijen toe: de koper, de verkoper en de bank. Dat speelde bij verkopen afgelopen jaar zeker mee. Als er kansen zijn, worden er weer zaken gedaan."

Met toenemend vertrouwen, wat in de huizenmarkt te pas en te onpas geroepen wordt, hebben de verkopen volgens Van der Knaap niet veel te maken. "In de glastuinbouw is er minder sprake geweest van positieve prijsontwikkeling, dus dat kan de reden van beweging in de glastuinbouwmarkt ook niet zijn." Belangrijker zijn volgens hem de bedrijven die sinds het begin van de crisis de investeringen hebben uitgesteld. "Daarvandaan zie je van lieverlee weer wat beweging in de markt ontstaan. Bedrijven hebben gewacht tot ze de zaken op orde hebben en proberen hun kostprijs te verlagen door met een relatief goedkope aankoop hun productie uit te breiden." Omdat nieuwbouw niet makkelijk te financieren is, kijken ze vaker naar een goed bruikbaar, bestaand bedrijf. "En de prijzen van vastgoed zijn zodanig gedaald dat investeringen daarin weer rendabel kunnen zijn. Dat brengt weer wat leven in de glastuinbouw."

WLTM staat op de Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem in stand 186. Kom langs voor beschuit met muisjes. 

Voor meer informatie:

WLTM
P.J.A. van der Knaap
Hoefweg 205B
2665 LB Bleiswijk
0655217820 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven