VB Group doneert kerstpaketten aan Leergeld Westland

Medewerkers en relaties van VB Group hebben een bedrag van € 2.500,-- gedoneerd aan Stichting Leergeld Westland. Directeur Edward Verbakel vertelt: 'Net als vorig jaar hebben we aan onze medewerkers de keuze voorgelegd om een kerstpakket te ontvangen of om het bedrag te doneren aan een goed doel. Een ruime meerderheid heeft aan deze oproep gehoor gegeven en het bedrijf heeft het samen met enkele relaties aangevuld tot een mooi rond bedrag. Mooi om te zien dat we op deze manier onze maatschappelijke betrokkenheid kunnen laten zien. De keuze voor een lokaal doel en je steentje te kunnen bijdragen aan de Westlandse Kinderen van 4 tot en met 18 jaar, geeft voor Edward extra meerwaarde, die hoopt dat dit soort initiatieven vanuit het bedrijfsleven vaker worden ingezet.


Coördinator Leergeld Westland Bianca Persoon neemt de cheque van VB Group directeur Edward Verbakel in ontvangst.

Fiets, computer of schoenen
Bianca Persoon, coördinator van Stichting Leergeld Westland, is heel erg blij met dit bijzondere initiatief dat medewerkers van VB Group dit gebaar maken. "Dit bedrag is een mooie start om Westlandse kinderen van 4 tot en met 18 jaar, die financieel in een lastige thuissituatie verkeren, te helpen bij de sociale participatie. Of dit nu op het gebied vervoersmiddelen school & educatie is, of op het terrein van sport en cultuur. Concreet kan dit betekenen dat Leergeld Westland kinderen helpt aan een fiets, een computer of een paar nieuwe sportschoenen."

1 januari 2014 van start
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld Westland biedt deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Leergeld Westland is eind oktober 2013 opgericht. Het bestuur wordt gevormd door: Liesbeth Koornneef, Angelique Koolschijn, Nicolien Boellaard, Piet Vreugdenhil en Bianca Persoon. Per 1 januari 2014 is de stichting operationeel, en kunnen gezinnen met een maximaal inkomen van 120% van het bijstandsniveau, een beroep doen op Leergeld Westland.

 
Voor meer informatie contact Bianca Persoon op bianca@leergeldwestland.nl of 06-4341 5818.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven