Demokwekerij Westland organiseert werkbezoek Chinese delegatie

Een Chinese delegatie uit het gebied Shandong (150 km van Beijing) hebben woensdag 18 december een werkbezoek gebracht bij Demokwekerij Westland.

Het bezoek was onderdeel van een driedaags programma, gecoördineerd door Lentiz Cursus en Consult. De delegatie, van het Research Center for Agriculture Products en Logistics zoekt naar samenwerkingsmogelijkheden voor kennis en techniek in de glastuinbouw. Om een beeld te geven van tuinbouwtechniek in Nederland was er een interessant programma opgesteld.

De delegatie heeft een rondgang door Demokwekerij Westland gemaakt en is bijgepraat over de ontwikkelingen in Tuinbouw Nederland. Daarbij is ook ingezoomd op de mogelijkheden voor internationale samenwerking op het gebied van techniek en kennisontwikkeling.Rondleiding praktijkbedrijven
Ook is er een bezoek gebracht bij participant Metazet/FormFlex waar de afvaardiging uit China zeer onder de indruk was van het technische proces van A tot Z. Om de toepassingen van de technieken in de praktijk te zien is er tot slot een rondleiding gemaakt bij potplantenkwekerij De Barreveld.In 2014 wordt er een vervolg gegeven aan dit bezoek, waarbij de situatie in Shandong in kaart wordt gebracht en de mogelijkheden tot samenwerking verder worden geconcretiseerd.

Er komen steeds meer aanvragen binnen om werkbezoeken te organiseren. Demokwekerij Westland zal dit komend jaar verder uitrollen, door dagprogramma's en excursies te organiseren.

Hierin zullen de participanten en het netwerk van het innovatiecentrum worden ingezet om de delegaties het verhaal van Tuinbouw en tuinbouwtechniek te vertellen en te laten zien in de praktijk.

Voor meer informatie:
Demokwekerij Westland
0174-385600
info@demokwekerij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven