opening 20 maart 2014

Horti House (Bleiswijk) biedt ruimte aan Samenwerken in tuinbouw

Samenwerken aan Vaardigheden is een project dat dit jaar zijn vijfde en laatste jaar in gaat. In dit project werken (technische) toeleveranciers samen met kennisinstellingen, telers en intermediaire organisaties zoals voorlichters aan het leren telen met technische innovaties.

Kom op 20 maart 2014 naar de feestelijke bijeenkomst van Samenwerken aan Vaardigheden om terug te blikken op 5 succesvolle jaren en om vooruit te kijken hoe het "SaV-concept" verder gaat.

Het project kent twee hoofdactiviteiten: kasproeven en zogenaamde "Arenasessies". Op 20 maart tonen we u een aantal kasproeven, zowel lopende proeven als succesvolle voorbeelden uit het verleden. Voorbeelden zijn het (nieuwe) telen van perfecte rozen, de toepassing van hybride belichting bij tomaat en de teelt van algen in kassen. Arenasessies zijn workshops waarin over een bepaald onderwerp kennis wordt uitgewisseld en waarin plannen voor nieuwe ontwikkelingen worden gesmeed en gedeeld.

Samenwerken aan Vaardigheden gaat zijn laatste jaar in. We willen de komende tijd een stevig vervolg geven aan de succesvolle manier van werken zoals die in SAV is ontwikkeld. Dit zal voor een deel in de IDC's gebeuren: Innovatie en Demonstratie Centra waar thema's als energie, water en digitaal telen centraal staan. In Bleiswijk is tussen GreenQ en Wageningen UR Glastuinbouw het zogenaamde "Horti House" verrezen. Dit Horti House biedt plaats aan een groot aantal van de activiteiten van de IDC's en andere voor de Greenport belangrijke zaken. Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 20 maart zullen we het Horti House officieel openen!

In het nieuwe jaar worden de details over het programma bekend gemaakt en wordt de inschrijving geopend. De deelname zal gratis zijn. Wilt u op de hoogte blijven? Hou dan de website www.samenwerkenaanvaardigheden.nl in de gaten!

Reserveert u nu vast in uw agenda: Bleiswijk, 20 maart 2014 : Nederland wereldkampioen tuinbouwkennis!!!

'Samenwerken aan Vaardigheden' is een gezamenlijk initiatief van GreenQ Improvement Centre, Wageningen UR Glastuinbouw, Priva, Certhon en TNO met als doel de toepassing van nieuwe, duurzame technologie in de tuinbouw te bevorderen. Wij informeren ondernemers, technische toeleveranciers en voorlichters over technische innovaties om de glastuinbouw duurzamer te maken en samen praktische ervaring op te doen. Gedurende vijf jaar wordt het project gefinancierd door Het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Zuid-Holland en maken zij het mogelijk om jaarlijks vijf projecten te realiseren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven