Oost-Vlaanderen strijdt voor 60 hectare glastuinbouw in Melsele

De provincie Oost-Vlaanderen gaat naar de rechtbank om in Melsele toch een glastuinbouwcluster van 60 hectare te kunnen realiseren. "De Provincie Oost-Vlaanderen is overtuigd van de toekomst van de glastuinbouw. Daarom ondersteunt zij, samen met de Vlaamse overheid, de realisatie van duurzame glastuinbouwclusters. Het clusteren van serres zorgt namelijk voor een efficiƫnter gebruik van ruimte, energie en water en biedt ook bedrijfseconomische voordelen."

De Raad van State dwarsboomde eerder het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (het benodigde bestemmingsplan) voor het gebied omdat onder andere onduidelijk zou zijn wat er gebeurt met het waterpeil in de omgeving. Volgens de provincie is dat wel duidelijk.

Als het oorspronkelijke PRUP uiteindelijk toch vernietigd wordt, dan wil de Provincie alvast geen tijd verloren laten gaan. Daarom start zij nu al een nieuw plan-MER (MilieuEffectenRapport) op ter voorbereiding van een nieuw PRUP met bijbehorend onteigeningsplan. In het nieuwe PRUP zal meteen rekening gehouden worden met de opmerkingen die de Raad van State bij haar schorsing formuleerde.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven