GreenTech 2014: ruim 80% beursvloer gereserveerd

Tholen - Van 10 tot 12 juni 2014 vindt in de RAI de eerste editie van de GreenTech Amsterdam plaats. De tweejaarlijkse tuinbouwbeurs richt zich op de eerste schakel uit de keten: de teelt. Inmiddels is er van de beschikbare 20.000 m2 ruim 80% gereserveerd. Ook het programma naast de beursvloer, met seminars en bezoeken aan de sector, krijgt steeds meer vorm. 
Van 10 tot 12 juni 2014 vindt in de RAI de eerste editie van de GreenTech Amsterdam plaats. Online wordt de deelnemerslijst bijgehouden en daarop staan al diverse Nederlandse bedrijven. "Het aantal internationale deelnemers trekt nu steeds verder aan", vertelt beursorganisator Mariska Dreschler. Opvallend daarbij is het hoge aantal aanvragen voor landenpaviljoens. "Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Israël, Korea", somt Dreschler op. "Brancheorganisaties willen zoiets blijkbaar gezamenlijk oppakken. Dat faciliteren we graag."
 
Thema's en crossovers
De GreenTech Amsterdam wordt georganiseerd rond de thema's water, energie en bio-based "Op de beurs en in seminars tonen we wat voor duurzame producten er in de sector te krijgen zijn. Vanuit die thema's worden crossovers tussen de tuinbouw en naar andere sectoren gemaakt. "Kennis over klimaatbeheersing in de tuinbouw is ook in andere industrieën inzetbaar. Dat biedt extra business kansen. Uit die andere sectoren, bijvoorbeeld uit de watertechnologie en de energiesector, nodigen we bedrijven uit om ook hun kennis te delen met de tuinbouw."
 
Innovation Award
Met o.a. een speciale route op de beursvloer en de GreenTech Innovation Award wordt extra aandacht besteed aan innovaties. "Het klinkt misschien als een open deur, maar door deelnemers te stimuleren om hun nieuwste producten en diensten goed voor het voetlicht te brengen, kunnen we een inzichtelijk en aantrekkelijk aanbod garanderen voor de bezoekers aan de beurs", verklaart Dreschler. De GreenTech Innovation Award zelf moet een echt kwaliteitslabel worden. Daarnaast zijn er digitaal via onze portal www.greentech.nl vooraf en tijdens de beurs mogelijkheden om reeds gerealiseerde succesvolle en duurzame tuinbouwprojecten die wereldwijd worden uitgevoerd onder de aandacht te brengen bij de bezoekers. "De wereld heeft te kampen met verschillende uitdagingen rondom o.a. voedselvoorziening en het gebruik van fossiele brandstoffen. De tuinbouwsector voert reeds vele projecten uit, vaak ook in samenwerking met andere partijen die oplossingen bieden voor dergelijke uitdagingen. Door deze projecten inzichtelijk te maken kunnen we telers en investeerders die zoeken naar dergelijke oplossingen koppelen de juiste zakenpartner. Hiertoe stellen we ook (online) matchmakingtools ter beschikking. "
 
Tuinbouw Week
De GreenTech valt gelijktijdig met de Flower Trials, de open dagen voor de sierteeltsector. "Er zijn allerlei initiatieven in de markt en daar zoeken we zo veel mogelijk verbinding mee. We richten ons op het begin van de keten en daar horen bijvoorbeeld ook veredelaars bij", verklaart Dreschler. "We willen de buitenlandse bezoeker een totaalbeeld geven van wat Nederland te bieden heeft. Het grote, Nederlandse platform op de kaart zetten en daarbij ruimte bieden aan internationale spelers." De positionering als techniekbeurs verloopt daarin eigenlijk heel soepel. "Er ontbreekt momenteel een beurs die zich specifiek op techniek richt", vindt Dreschler. "Daarom hebben we de beurs ook opgezet in overleg met de sector. De GreenTech biedt een wereldwijd overzicht, met speciale aandacht voor innovaties. Dat is een unieke positie."
 
Voor meer informatie: www.greentech.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven