Ook in België steeds meer WKK's: bijna verdriedubbeling in 4 jaar tijd
Naast de zachte winter werden er in 2011 door de andere manier van dataverzameling door ADSEI minder glastuinbouwbedrijven geregistreerd. Verder is de landbouw door de opkomst van WKK en zonnepanelen een aanzienlijke energieproducent geworden. Het aantal bedrijven met WKK steeg van 67 in 2007 naar 195 in 2011. Dat zijn overwegend de grotere bedrijven en de meeste installaties zijn in eigen beheer.
Omdat van de WKK-bedrijven niet bekend was tot welke landbouwdeelsector ze behoorden, werden ze tot en met gegevensjaar 2010 alle onder de categorie "glastuinbouw" gerapporteerd. Deze deelsector is de combinatie van de deelsectoren groenten onder glas en sierteelt onder glas. In 2011 werd van de WKK-bedrijven voor het eerst een gedetailleerde opsplitsing naar alle deelsectoren ingeschat, ook werden glasgroenten en glassierteelt van elkaar onderscheiden. Zo komen de glasgroenten in totaal (alle energiedragers tezamen) uit op 9.750 TJ en de glassierteelt op 1.453 TJ.
De landbouwsector produceert in 2011 door de WKK-installaties in eigen beheer netto 6.074 TJ elektriciteit. Daarvan is 87% afkomstig van glastuinbouwbedrijven. Daarvan verkoopt de landbouwsector 4.513 TJ aan het net en wordt 1.561 TJ verbruikt op het bedrijf zelf.
Bron: Gebruik van energie, gewasbescherming, water en kunstmest in de Vlaamse landbouw