Meer lichtdoordringing voor het gewas van Concorde Orchids

Phalaenopsiskwekerij Concorde Orchids uit Honselersdijk laat hun huidige Deep reflectoren vervangen voor Zèta reflectoren. Nadat Raymax b.v. op de kwekerij een praktijklichtmeting had uitgevoerd was de beslissing, om over te gaan op een ander type reflector, snel gemaakt.

10,5% meer rendement!
Bij Concorde Orchids geeft de nieuwe Zèta reflector gemiddeld 10,5% meer rendement dan de huidige Deep reflector. De nieuwe Zèta reflector zorgt er ook voor dat het licht verder doordringt in het gewas. De gebroeders Van Marrewijk van Concorde Orchids lichten toe "Onze huidige Deep reflectoren hadden een gemiddeld rendementsverlies van 6,5%. Na automatisch reinigen van de reflector zou er een lichtwinst van 3,5% worden gerealiseerd. Met dit resultaat waren wij al erg tevreden, maar onze adviseur van Raymax gaf aan dat er een nieuwe type reflector in de markt verkrijgbaar is. We hebben een proef uitgezet boven onze teelt en onze parameter gaf een lichtwinst aan van 10,5%! Met dezelfde energie input halen we nu dus 10,5% meer licht dan in de oude situatie. Inmiddels zijn al ons armaturen uitgevoerd met een Zèta reflector."

Reflectoren
De reflectoren van Raymax worden geleverd met een aluminium adapter (reflectorkraag). Hierdoor is de reflector toepasbaar op verschillende typen armaturen. Ook voor de 1000 watt armaturen van Hortilux Schréder is er een reflector te verkrijgen met dezelfde eigenschappen als de hierboven genoemde Zèta reflector, namelijk de Bèta reflector.

Raymax
Raymax is een onderdeel van Dool Industries. Dool Industries bestaat uit een groep van bedrijven die onder andere actief zijn op het gebied van groeilicht voor de professionele tuinbouw. Om wereldwijd de bestaande groeilichtinstallaties te onderhouden is Raymax opgericht. Op basis van resultaten van de licht-, lamp- en reflectormetingen brengen zij een professioneel advies uit aan de klant om het rendement van de bestaande groeilichtinstallatie weer te optimaliseren!

Raymax b.v.
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
T: +31 (0) 174 289 082
F: +31 (0) 174 289 443
E: info@raymax.nl
I: www.raymax.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven