Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rogier Alblas (Arava Holland): "Minder kruiden op kerstmenu dit jaar"

Minimale aanvoer Israëlische kruiden na onverwachte kou

Tholen - De weeromslag in Israël heeft gezorgd voor grote tekorten in de kruiden. "Basilicum en bieslook zijn helemaal niet beschikbaar en ook van andere kruiden is de aanvoer minimaal. De vraag is enorm, maar we kunnen niet eens aan onze normale kerstorders voldoen. We zitten op zo'n 30% van het volume dat we normaal deze tijd van het jaar leveren", vertelt Rogier Alblas van Arava Holland uit Bleiswijk.



"Het koude weer kwam volslagen onverwachts. In week 49 was het nog volop zomer in Israël, maar in week 50 volgde een week met de meeste regen en sneeuw van de afgelopen jaren. Daar hebben we nu de gevolgen van", zegt Rogier. "Inmiddels is het in Israël overdag aardig weer met een graadje of twaalf, maar het is 's nachts nog berekoud, waardoor de groei volledig stilstaat. Als het vandaag mooi weer is, kun je morgen niet direct volop oogsten."



Alternatieven zijn er niet direct voorhanden. "Dit kwam zo onverwacht, dat we niet veel kruiden van andere herkomstgebieden beschikbaar hebben. Alternatieven moet je toch van te voren voorbereiden en ook Kenia heeft te maken met slecht weer", zegt Rogier. Ik verwacht dat met name de aanvoer van bieslook en basilicum nog wel even problematisch zal zijn. De aanvoer van de overige kruiden zal langzaamaan wel wat toenemen. We zullen het met wat minder kruiden moeten doen op het kerstmenu dit jaar."



Voor meer informatie"
Rogier Alblas
Arava Holland B.V.
Klappolder 170
2665 MP Bleiswijk
Tel: +31 (0) 6 4172 8074
rogier@arv.co.il
www.arv.co.il