Unilever gaat samenwerken met Bayer CropScience

Na een samenwerking van ruim drie jaar in diverse projecten hebben Unilever en Bayer CropScience afgelopen week een 'Joint Business Development Plan' getekend voor een langdurige samenwerking.

Lykele van der Broek, CEO Bayer CropScience (links) en Unilever's VP Dirk Jan de With.

Bayer CropScience zal de toeleveranciers van Unilever gaan ondersteunen om zo gezamenlijk te zorgen voor hogere opbrengsten, een veilige en goede toepassing van gewasbeschermingsmiddelen en naleving van Unilevers duurzaamheidsprogramma. Bovendien zullen oudere chemische middelen vervangen worden door innovatieve middelen, waaronder middelen van biologische oorsprong.

''De landbouw- en voedselindustrie hebben wereldwijd te maken met enorme uitdagingen. Om daar succesvol mee om te kunnen gaan moeten we samenwerken met sterke partners, " aldus Lykele van der Broek, CEO van Bayer CropScience. ''Het verheugt ons dan ook dat we nu gaan samenwerken met één van de grootste voedselproducenten ter wereld."

"In 2010 bepaalden we reeds dat in 2020 al onze grondstoffen duurzaam geproduceerd moeten zijn. Bayer CropScience is een belangrijke partner en zal ons helpen om die doelstelling te behalen", benadrukte Dirk Jan de With, Vice President Ingredients & Sustainability van Unilever.

Momenteel worden de details van de samenwerking verder uitgewerkt. In Latijns Amerika, Azië, Afrika en Europa zullen projecten en trainingen opgezet worden. Verder zal er in de diverse landen samen met de registratie-afdelingen gekeken worden naar het huidige en het toekomstige portfolio.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven