Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: cijfers biologische groenteteelt 2012

Duitse biologische telers hebben in 2012 duidelijk meer pompoenen en courgettes geteeld dan tot nu toe werd aangenomen, zo blijkt uit actuele cijfers van een onderzoek naar de biologische groenteteelt in Duitsland, uitgevoerd door het Duitse Agrarmarkt Informationsgesellschaft (AMI).

In 2012 werd in totaal op 9,3% van het totale Duitse groenteareaal biologisch geteeld. Dat komt overeen met een oppervlakte van bijna 11.000 hectare. Vruchtgroenten zoals biologische pompoenen en courgettes hadden een bovengemiddeld hoog aandeel aan dit groenteareaal. Deze groenten besloegen samen namelijk 17% (1.422 hectare) van het totale biologische groenteareaal. Ook biologische peulvruchten zoals erwten en bonen, die vooral verkocht worden als diepvrieswaren, hadden met 15% een bovengemiddeld hoog aandeel aan het totale areaal.

Wortel- en knolgroenten zoals wortelen, uien en rode bieten blijven echter het belangrijkste binnen de biologische groenteteelt. Met een teeltgebied van in totaal meer dan 3000 hectare besloegen deze groenten samen 29% van de biologische landbouwgrond in Duitsland.
Publicatiedatum: