Symposium Tuinbouwtechniek 2040

Nederland is altijd toonaangevend geweest in de tuinbouwtechniek. Kunnen we deze positie in de toekomst handhaven? Tijdens het symposium Tuinbouwtechniek 2040, op dinsdag 14 januari, wordt ingegaan op dit thema. Vier gastsprekers lichten hun technische innovatie toe en geven hun visie over de toekomst van de Nederlandse tuinbouwtechniek.

De gastsprekers
Willem Kesteloo, student van TU Delft, presenteert zijn innovatieve ideeën over het gebruik van stroomramen in de glastuinbouw. Deze stroomramen zijn voorzien van een dunne laag materiaal dat licht opneemt en dit uitstraalt naar smalle zonnecellen die op de randen van de ramen zijn bevestigd, waardoor er stroom kan worden opgewekt.

Nico Enthoven, chemical proces engineer bij Priva, vertelt over de ontwikkelingen van het bemesten met behulp van sensoren. Hierdoor kan de samenstelling van de voedingsoplossing op het bedrijf bepaald worden, wat leidt tot de verbetering van de stuurmogelijkheden van de teelt.

Ron Threels, accountmanager bij KUBO, geeft een presentatie over de Ultra Clima Kas. De Ultra Clima Kas is gebaseerd op vijf belangrijke punten: hoge productie, maximale voedselveiligheid, minimaal energieverbruik, minimaal waterverbruik en optimaal rendement.

Jan Lambers, coördinator bij de opleiding Mechatronica van de Haagse Hogeschool, geeft vanuit het project Green Eyes een toelichting over de technologische achtergronden van de kopdiktemeter.

Aanmelden
Op dinsdag 14 januari 2014 zijn geïnteresseerden van harte welkom op Hogeschool Inholland Delft, Rotterdamseweg 141. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Stuur voor donderdag 9 januari 2014 een mail naar tuinbouwtechniek2040@gmail.com en meld je aan. Vol = vol!
Het programma start met een broodmaaltijd om 17.00 uur en eindigt met een netwerkborrel om 20.30 uur.

Het symposium Tuinbouwtechniek 2040 wordt georganiseerd door vierdejaarsstudenten Greenport Business and Retail van Hogeschool Inholland Delft.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven