4Evergreen neemt kas Tomaholic over

Tholen - Paprikakwekerij 4Evergreen gaat telen in Westdorpe. Het bedrijf heeft de opstanden van tomatenkwekerij Tomaholic overgenomen. Het perceel is ruim 26 hectare groot en omvat tien hectare kas. Kwekerij 4Evergreen heeft al teeltlocaties in Steenbergen, Sint Annaland, 's-Gravenzande en Honselersdijk, in totaal ruim 43 hectare.Tomaholic
Tomaholic vestigde zich in 2009 in Westdorpe. De grond is in erfpacht uitgegeven tot 2029. De trostomatenkwekerij kwam al eerder in de problemen gekomen door slechte tomatenprijzen. In 2011 nam projectontwikkelaar Bio Glas Terneuzen daarom twee derde van de aandelen van het bedrijf over. In 2012 ging Bio Glas Terneuzen failliet en belanden de aandelen bij Rabobank en Zeeland Seaports. Voor later deze week stond een veiling van de opstanden gepland - die gaat niet meer door.

Westdorpe
Op het glastuinbouwgebied in Terneuzen wordt gewerkt met restwarmte en -CO2 van Yara. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de bouw van tomatenkwekerij Van Adrichem. Volgend jaar vestigen de Vlaamse paprikatelers van de Verenigde Groentetuinders zich ook in het gebied.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven